Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bande pljačkaša haraju vranjskim naseljima

rssBookmark and Share

Vranje 29.03.2015. Blic, Južna Srbija Info

Stanari u vranjskim naseljima organizuju noćne straže da bi sačuvali automobile, akumulatore i drugu imovinu od lopova.

Bande pljačkaša haraju vranjskim naseljima

Ne mogu da sačuvaju kazane s rakijom

Lopovske bande haraju u Tibuždu, Ribincu, Aleksandrovcu, Dubnici, Izumnu, Vrtogošu, Moštanici i drugim selima u kojima kradu novac, nakit, kućne aparate, alat, poljoprivredne mašine, piće. U policiji potvrđuju da je na šest lokacija u gradu u proteklih godinu dana pronađeno 400 ukradenih akumulatora.

- Tužilaštvu je podneto 13 krivičnih prijava protiv četiri osobe osumnjičene za krađu. Protiv jednog osumnjičenog napisano je 10 krivičnih prijava. Rasvetljeno je i 20 slučajeva obijanja vikendica - kaže portparol policije Dragan Stamenković. Mitar Miljković iz naselja Ogledna stanica veli da biznis cveta, jer lopovi brzo unovče ukradeni akumulator.

Akumulatore moraju da sakrivaju

- Noćnim stražama bili smo prinuđeni da doskočimo beskrupuloznim bandama - kaže Miljković. U protekla tri meseca kradljivci su u naselju Ledena stena iz automobila odneli više od četrdeset akumulatora.

- Pojedini susedi svako popodne skidaju akumulatore i odnose ih u stanove - priča Dobrivoje Vučinić iz Ledene stene.

Petko Mitković iz Ribinca kaže da meštani mnogih sela ne mogu da se odbrane od lopova, koji po sistemu razbojničkih trojki obijaju kuće. Penzioneru Staniši Jovanoviću iz Zlatokopa lopovi su odneli iz podruma kazan za pečenje rakije, nekoliko buradi sa rakijom.


#   Vranje   krađa   Dragan Stamenković   naselje   Ledena stena   domaćinstva   Aleksandrovac   Moštanica   pljačkaši   bande       Dubnica     Vrtogoš
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima