Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цариници прегледали камион два дана и пронашли 600 килограма непријављене робе

rssBookmark and Share

Градина 26.01.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су на граничном прелазу Градина, у камиону који је превозио око 20 тона разне робе пронашли и 600 кг непријављене.

Непријављене корпе за грудњаке
Непријављене корпе за грудњаке

Када је 19. јануара 2018. године на улаз у Србију стигао камион новопазарских регистарских ознака, цариници нису ни слутили да ће његов товар прегледати скоро два дана.

На такву акцију навела их је лажна фактура коју су пронашли у камионској кабини.

Детаљном контролом товара и поређењем са пријављеним фактурама установљен је вишак од чак 600 кг робе коју је 35-годишњи Новопазарац покушао да допреми из Турске у свој родни град.

Он је у регуларно пријављеном товару покушао да прокријумчари вишак од 600 кг разне робе, углавном репроматеријала за текстилну индустрију попут коже у ролнама, преко 4000 рајсфершлуса, корпе за грудњаке, 85 кг пертли, 90 кг кеса за паковање текстилних производа, 10-ак манекен лутки и разне друге потрепштине.

Тако се међу робом нашло и 33 кг гумених кедера, 500 механизама за зидне сатове, лед плафоњере са даљинским управљачем, 90 кг металне галантерије, ручке за намештај итд.

Против возача који је ''заборавио'' да пријави 600 кг товара покренут је прекршајни поступак, а роба је привремено смештена у царинско складиште.


#   Градина   царина   роба   Гранични прелаз   документација
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима