Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Девизе на Хоргошу

rssBookmark and Share

18.10.2011. Аutor : S.Radović |

Заједничким радом царине и полиције, на граничном прелазу Хоргош, спречена су четири девизна прекршаја чија је укупна вредност 222.000 евра.

Девизе на Хоргошу

Цариници су на излазу из Републике Србије након рутинских питања одлучили да аутомобил марке ''Мерцедес'', бачкопаланачких регистарских ознака, детаљно прегледају у гаражи на граничном прелазу.

У аутомобилу су се налазила три српска држављанина, два мушкарца и жена, из Бачке Паланке, Суботице и Челарева.

Након детаљног прегледа откривено је да се испод предњих седишта крије сума од 59.000 евра, личним претресом возача у јакни је пронађено још 82.000 евра, док се у ручној торбици сувозача и торби његовог преносивог рачунара налазио износ од 51.000 евра. Потом је и у унутрашњем џепу јакне њихове сапутнице пронађено још 50.000 евра.

Путницима је враћен дозвољени износ од по 10.000 евра, док је остатак пронађених девиза, укупно 215.000 евра, задржано до окончања прекршајног поступка.

У дугом аутомобилу, у коме се налазила жена са двојицом сапутника такође је откривен девизни прекршај. Испоставило се да је реч о мајци сувозача из претходног аутомобила. Као и у претходном случају свим путницима је враћен дозвољени износ од по 10.000 евра, док је остатак од 7.000 евра привремено задржан.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима