Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Девојци девет година затвора за убиство младића

rssBookmark and Share

15.03.2013. Izvor: Blic-JužnaSrbija.Info |

Виши суд у Прокупљу осудио је на девет година затвора Мају Миловановићу (25) из Куршумлије за убиство свог момка Ненада Шћепановића (26). Тиме је практично донета иста пресуда коју је Апелациони суд у Нишу пре око годину дана укинуо и вратио на поновљени поступак.

Девојци девет година затвора за убиство младића
Изреченом казном нису задовољни ни чланови Ненадове, али ни Мајине породице. Адвокати и једних и других најављују жалбу.

- Поступак није вођен од почетка како треба, а пропусте су направили и полиција и истражни судија. Пресудом од девет година затвора још једном су убили мога Николу, и то ми више личи на помиловање - наводи Никола Шћепановић, отац убијеног младића, и нада се да ће Апелациони суд у Нишу овога пута отворити главни претрес и извести све доказе о злочину.

Божидар Филиповић, један од адвоката породице Миловановић, наглашава да је пресуда иста и поред тога што је Апелациони суд тражио да се поступак понови и одлука преиспита.

- Одбрана тврди да је Ненад покушао да јој силом одузме пиштољ и да је тако променио путању метка - наглашава адвокат Филиповић, и сматра да у овом случају никако не може да се ради о убиству како тврди тужилаштво, већ о злочину из нехата.
Осуђена девојка ће остати у прокупачком Окружном затвору.

Маја Милановић је осумњичена да је 30. јула 2011. из пиштоља „дуга деветка“ убила Шћепановића. Трагедија се, после краће свађе, догодила неколико сати после поноћи у Ненадовој кући. Пре тога, њих двоје су се посвађали у једном куршумлијском кафићу.


#   полиција   суд   истражни судија   апелациони суд
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима