Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Devojci devet godina zatvora za ubistvo mladića

rssBookmark and Share

15.03.2013. Izvor: Blic-JužnaSrbija.Info |

Viši sud u Prokuplju osudio je na devet godina zatvora Maju Milovanoviću (25) iz Kuršumlije za ubistvo svog momka Nenada Šćepanovića (26). Time je praktično doneta ista presuda koju je Apelacioni sud u Nišu pre oko godinu dana ukinuo i vratio na ponovljeni postupak.

Devojci devet godina zatvora za ubistvo mladića
Izrečenom kaznom nisu zadovoljni ni članovi Nenadove, ali ni Majine porodice. Advokati i jednih i drugih najavljuju žalbu.

- Postupak nije vođen od početka kako treba, a propuste su napravili i policija i istražni sudija. Presudom od devet godina zatvora još jednom su ubili moga Nikolu, i to mi više liči na pomilovanje - navodi Nikola Šćepanović, otac ubijenog mladića, i nada se da će Apelacioni sud u Nišu ovoga puta otvoriti glavni pretres i izvesti sve dokaze o zločinu.

Božidar Filipović, jedan od advokata porodice Milovanović, naglašava da je presuda ista i pored toga što je Apelacioni sud tražio da se postupak ponovi i odluka preispita.

- Odbrana tvrdi da je Nenad pokušao da joj silom oduzme pištolj i da je tako promenio putanju metka - naglašava advokat Filipović, i smatra da u ovom slučaju nikako ne može da se radi o ubistvu kako tvrdi tužilaštvo, već o zločinu iz nehata.
Osuđena devojka će ostati u prokupačkom Okružnom zatvoru.

Maja Milanović je osumnjičena da je 30. jula 2011. iz pištolja „duga devetka“ ubila Šćepanovića. Tragedija se, posle kraće svađe, dogodila nekoliko sati posle ponoći u Nenadovoj kući. Pre toga, njih dvoje su se posvađali u jednom kuršumlijskom kafiću.


#   policija   sud   istražni sudija   apelacioni sud
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima