Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Електромонтер преживео струјни удар

Bookmark and Share

02.09.2011.

Електромонтер Никола Грујић преживео је струјни удар када је на високонапонском стубу покушао да искључи напајање једног домаћинства нередовних платиша, рекли су данас у Електродистрибуцији у Прокупљу.

Електромонтер преживео струјни удар

ПРОКУПЉЕ - Како су рекли агенцији Бета, несрећа се догодила у селу Бабин Поток у близини Прокупља када је електромонтер покушао да са електромреже на високонапонском стубу искључи напајање домаћинству из тог села.

- Тек што је примакао алат жици кроз коју пролази струја, десио се удар и Никола се онесвестио у корпи - казао је агенцији Бета један од колега електромонтера.

Према речима његовог колеге, Грујић вероватно од бљеска Сунца није приметио електропражњење из високонапонске мреже, па је поново покушао да исече кабл и доживео струјни удар.

Колегу у несвести, који је преживео удар од 10.000 волти, одмах су пребацили у Хитну службу у Прокупљу где је лекар констатовао да није животно угрожен.

Како је саопштено, претпоставља се да је електричара од смрти спасила корпа у којој је радио и да је високонапонска струја прешла на њу, па на возило и у земљу.

У Електродистрибуцији у Прокупљу су казали да је у току службена истрага несреће, а формирана је и комисија која ради на утврђивању одговрности радника.


#   преживео   животно угрожен   Бабин Поток   струјни удар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима