Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градина: Покушај шверца 40 хиљада евра и 10 плочица инвестиционог злата

rssBookmark and Share

Градина 13.02.2024. Јужна Србија Инфо

Царински службеници су 12. фебруара 2024. године на граничном прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, открили покушај кријумчарења 40.000 непријављених евра и 10 плочица инвестиционог злата.

Фото: Управа царина
Фото: Управа царина

Инцидент се догодио када су двојица страних држављана, путујући на релацији Немачка – Турска, стигли на излаз прелаза Градина у фолксваген тигуану страних регистарских ознака.

На питање да ли имају нешто да пријаве царинској контроли и колико новца носе са собом, обојица су негирала поседовање непријављених средстава. Међутим, током детаљне контроле, у случају сувозача је пронађено 40.000 евра у унутрашњем џепу јакне, као и 10 плочица инвестиционог злата СЕРИФ 995.0 од по 1 грама у новчанику смештеном у спољашњем џепу.

Након тога, у торбици која се налазила у коферу са личним стварима, пронађено је још 20.000 евра. Путницима је враћен износ од по 10.000 евра, јер нису били у обавези да пријаве тај износ, док је сума од 40.000 евра и 10 плочица инвестиционог злата задржана до окончања поступка.

Овај случај истиче важност царинске контроле и борбе против кријумчарења, те показује ефикасност сарадње између царинских служби и полиције на граничним прелазима.

 

 


#   Градина   царина   кријумчарење   евро   златне плочице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима