Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хапшења због нелегалног издавања пасоша

rssBookmark and Share

Сурдулица 09.05.2011. Извор: Јужне вести

Српска полиција ухапсила је 24 особе због сумње да су починиле читав низ кривичних дела.

Међу приведенима, осим великог броја службеника Полицијске управе Приштина и Ниша, налази се и већи број грађана са југа Србије.

Хапшења због нелегалног издавања пасоша
НИШ, ВРАЊЕ, СУРДУЛИЦА -У прилично кратком саопштењу МУП Србије, наводи се да су они ухапшени "због постојања основа сумње да су извршили више кривичних дела удруживање ради вршења кривичних дела, примање мита, злоупотреба службеног положаја и трговина утицајем".

Слободе су лишени полицајаци Дејан Богосављевић (43) из Ниша и Валентина Петковић (39) из Врања. Ухапшен је и Оливер Динић (44), за кога се у саопштењу МУП наводи да је "шеф Службе за грађанска стања Градске управе у Нишу". Међутим, иако је Јужним вестима из незваничних извора потврђено да је Динић радник градске управе, према подацима са сајта Града Ниша он не обавља функцију коју наводи МУП, а портпарол градоначелника није одговарао на телефонске позиве.

Ухапшени су и Зоран (52) и Славица Трајковић (50) из села Загужање у општини Сурдулица, Горица Марковић (56) из Нишке Бање и Сања Митић (42) из Ниша.

Полиција наводи да постоје основи сумње да је један од ухапшених полицајаца из Приштине у периоду од краја 2009. до октобра 2010. године, био организатор групе горе наведених грађана, која је незаконито прибављала нове, биометријске личне карте и пасоше грађанима са територије Косова.


#   Сурдулица   злоупотреба службеног положаја   личне карте
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима