Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшени општинари у Сурдулици због јавних набавки

rssBookmark and Share

Сурдулица 14.01.2021. Јужна Србија Инфо

Припадници МУП-а у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу ухапсили су четири особе због сумње да су злоупотребивши службени положај у поступку јавних набавки оштетиле општину Сурдулица за више од 46.000 евра.

Ухапшени општинари у Сурдулици због јавних набавки

Полиција је ухапсила М. С. (1980), руководилац у општини Сурдулица и координатор пројекта, и чланове комисије Д. С. (1966), С. М. (1966), руководиоце у општини Сурдулица и О. В. (1962), запослену у општини Сурдулица, због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба у вези са јавном набавком, док се М. С. терети и да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Осумњичене се терете да су, приликом спровођења поступка јавних набавки за реконструкцију и рехабилитацију информационог центра за заштиту животне средине у заштићеном подручју Власина, супротно предвиђеним процедурама за јавне набавке изабрале неисправну понуду са највишом понуђеном ценом чиме су оштетиле буџет општине Сурдулица за 28.769 евра.

Такође, М. С. се терети да је, као координатор пројекта, супротно Уговору омогућила да се објекат који је предмет пројекта користи у сврхе за које није предвиђен, чиме је на основу комерцијалне употребе објекта оштетила општину Сурдулица за 17.693 евра.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и оне ће, уз кривичну пријаву, бити приведене надлежном тужилаштву.


#   Сурдулица   МУП РС   ПУ Врање   злоупотреба службеног положаја   Више јавно тужилаштво   корупција   јавне набавке
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима