Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стеван Живковић "пао" због 1,8 милиона и "Наиссус феста", позната имена још четворице ухапшених

rssBookmark and Share

Ниш 06.09.2018. Јужна Србија Инфо

Како портал Јужна Србија Инфо сазнаје, шеф Канцеларије за младе града Ниша Стеван Живковић, је ухапшен због малверзација и злоупотребе службеног положаја, а везано за организацију и финансирање "Наиссус феста". Остали приведени, осумњичени за прање новца.

Стеван Живковић "пао" због 1,8 милиона и "Наиссус феста", позната имена још четворице ухапшених

Како сазнајемо, након више месеци истраге Вишег јавног тужилаштва у Нишу и Посебног одељења за сузбијање корупције и БИА, у сарадњи са УКП Одељењем за борбу против корупције у Нишу, јутрос су ухапшени у Нишу и Сурдулици, Стеван Живковић, први човек Канцеларије за младе Града Ниша, због кривичног дела злоупотреба службеног положаја, Зоговић Данило из Ниша и Стајић Душан из Ниша, као одговорна лица Удружења „Наисус саунд“, због кривичног. дела злоупотреба у помагању и прању новца.

Такође, ухапшен је и Вацев Владимир из Ниша, власник радње „Ти амо“, као и Павле Стоименов из Ниша, власник предузетничке радње „ПС Рекламе“, због кривичног дела, прање новца у помагању.

Како сазнајемо, Живковић је као члан Комисије за суфинансирање фестивала „Наисус фест 2018“, у договору са Зоговићем и Стајићем, "помогао" да се ова манифестација додели Удружењу „Наисус саунд“, при чему се понуда за организацију фестивала Удружења „Наисус саунд“ заснивала на лажним фактурама за трошкове организације фестивала, а добијена средства са рачуна града Ниша су пребачена на Удружење „Наисус саунд“, у укупном износу од 1.852.830,00 динара.

Потом је новац пребачен са "штимованим" фактурама, радњама „ПС рекламе“ из Ниша, на чији рачун је уплаћен износ од 410.000,00 и „Ти амо“ из Ниша, на чији рачун је пребачен износ од 154.000,00 динара,. Након тога новац је подигнут са рачуна и предат осумњиченима.

Преостали износ од 1.200.000,00 пренет је на рачун предузећа „Камелеон“, а износ од 88.230,00 динара на рачун фирме „Експерт план“ из Ниша .

Осумњиченима је одређено задржавање у трајању до 48 сати, након чега ће бити спроведени надлежном тужилаштву.

 


#   Ниш   хапшење   МУП РС   Канцеларија за младе   БИА   злоупотреба службеног положаја   Више јавно тужилаштво   корупција   Стеван Живковић   Данило Зоговић   Душан Стајић   Владимир Вацев   Павле Стоименов   Наиссус фест
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима