Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stevan Živković "pao" zbog 1,8 miliona i "Naissus festa", poznata imena još četvorice uhapšenih

rssBookmark and Share

Niš 06.09.2018. Južna Srbija Info

Kako portal Južna Srbija Info saznaje, šef Kancelarije za mlade grada Niša Stevan Živković, je uhapšen zbog malverzacija i zloupotrebe službenog položaja, a vezano za organizaciju i finansiranje "Naissus festa". Ostali privedeni, osumnjičeni za pranje novca.

Stevan Živković "pao" zbog 1,8 miliona i "Naissus festa", poznata imena još četvorice uhapšenih

Kako saznajemo, nakon više meseci istrage Višeg javnog tužilaštva u Nišu i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije i BIA, u saradnji sa UKP Odeljenjem za borbu protiv korupcije u Nišu, jutros su uhapšeni u Nišu i Surdulici, Stevan Živković, prvi čovek Kancelarije za mlade Grada Niša, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, Zogović Danilo iz Niša i Stajić Dušan iz Niša, kao odgovorna lica Udruženja „Naisus saund“, zbog krivičnog. dela zloupotreba u pomaganju i pranju novca.

Takođe, uhapšen je i Vacev Vladimir iz Niša, vlasnik radnje „Ti amo“, kao i Pavle Stoimenov iz Niša, vlasnik preduzetničke radnje „PS Reklame“, zbog krivičnog dela, pranje novca u pomaganju.

Kako saznajemo, Živković je kao član Komisije za sufinansiranje festivala „Naisus fest 2018“, u dogovoru sa Zogovićem i Stajićem, "pomogao" da se ova manifestacija dodeli Udruženju „Naisus saund“, pri čemu se ponuda za organizaciju festivala Udruženja „Naisus saund“ zasnivala na lažnim fakturama za troškove organizacije festivala, a dobijena sredstva sa računa grada Niša su prebačena na Udruženje „Naisus saund“, u ukupnom iznosu od 1.852.830,00 dinara.

Potom je novac prebačen sa "štimovanim" fakturama, radnjama „PS reklame“ iz Niša, na čiji račun je uplaćen iznos od 410.000,00 i „Ti amo“ iz Niša, na čiji račun je prebačen iznos od 154.000,00 dinara,. Nakon toga novac je podignut sa računa i predat osumnjičenima.

Preostali iznos od 1.200.000,00 prenet je na račun preduzeća „Kameleon“, a iznos od 88.230,00 dinara na račun firme „Ekspert plan“ iz Niša .

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

 


#   Niš   hapšenje   MUP RS   Kancelarija za mlade   BIA   zloupotreba službenog položaja   Više javno tužilaštvo   korupcija   Stevan Živković   Danilo Zogović   Dušan Stajić   Vladimir Vacev   Pavle Stoimenov   Naissus fest
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima