Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Језиво: Тело покојника распало се у капели

rssBookmark and Share

01.11.2013. Izvor: Kurir

Тело се надуло, почело да се распада, било га је страхота погледати. То што је урађено мом мужу сматрам најстрашнијим скрнављењем! Ово је изјавила Нишлијка Светлана Марјановић, која ће тужити погребну службу ЈКП „Горица“ због, како је рекла, претрпљеног душевног бола, јер се тело њеног супруга Миодрага Марјановића распало у хладњачи капеле.

Језиво: Тело покојника распало се у капели

Платили 32.000 динара

Њену сумњу да је било пропуста у раду погребника, те да су они криви што је родбина на сахрани падала у несвест због стравичног изгледа и смрада покојника, потврдио је и извештај комуналног инспектора да температура у хладњачи прелази прописане нормативе.
Миодраг је преминуо 10. марта ове године, а породица је „Горици“ платила 32.000 динара за прихват и чување покојника до сахране. Кад су преузели леш из капеле, доживели су трауму.

- Леш је толико смрдео да смо једва одржали опело. То ме је и навело да отворим сандук, а кад сам видела у каквом ми је стању муж, једва сам остала на ногама - каже очајна супруга.

Непоштовање прописа

Скоро шест месеци Светлана је покушавала да докаже да је била у праву, да би пре неколико дана добила правоснажну одлуку комуналне инспекције, која је потврдила да „Горица“ није поштовала прописе о чувању покојника. Комунални инспектор Ивона Мурге потврдила је да је температура у хладњачи виша од прописане:

- Упутством којим је регулисан рад хладњача предвиђено је да се тела покојника чувају на температури до плус четири степена. Два пута сам обавила увиђај у капели и установила да се температура расхладних комора креће од осам до десет степени.

Нисмо могли да спречимо труљење!

Игор Јованић, директор „Горице“, објашњава да у то време није био директор, али истиче да сматра да нема њихове одговорности.
- Дневно сахрањујемо по осам покојника, никад нисмо имали примедбе на поступање с њима. Напомињем да је тело покојног Марјановића у капелу стигло 23 сата након смрти, кад је процес труљења већ започео, и ми то нисмо могли да спречимо - рекао је Јованић.

Они признају да немају уговор с овлашћеним сервисом за одржавање уређаја, али истичу да је у току процедура за његов избор.


#   тело   Игор Јованић
@IJovanic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима