Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Каменован аутобус са Србима

Bookmark and Share

04.09.2011. Аutor : Agencija TANJUG

Аутобус који је превозио Србе из Краљева у Пећку патријаршију каменован је јутрос у непосредној близини ове средњовековене светиње, нема повређених, а причињена је материјална штета.А Нешто пре поноћи у Зубином Потоку се чула јака детонација и пуцњи из аутомског оружја.

Каменован аутобус са Србима

Возач аутобуса Александар Ћировић рекао је да је на аутобусу причињена материјална штета, али да нико од 36 путника није повређен.

-Били смо у пратњи полиције, када је каменица ударила у горњи део шофершајбне аутобуса, рекао је Ћировић и додао да се инцидент догодио на 600-700 метара од улаза у Пећку патријаршију.

Према његовим речима, инцидент је пријављен полицији.

И регионални портарол Косовске полицијске службе Зећир Кељменди рекао је да је инцидент пријављен полицији, и да је отворена истрага.

Кељменди је прецизирао да је инцидент пријављен јутрос око 07.30 часова, не наводећи локацију где се тачно догодило каменовање.

У Пећкој патријаршији је данас устоличен протосинђел Јован  за епископа липљанског.

Свету архијерејску литургију служио је патријарх српски Иринеј, а хиротонисању су присуствовали заменик премијера и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић, министар за Косово и Метохију Горан Богдановић, као и изасланик председника Србије Млађан Ђорђевић и командант Кфора, немачки генерал Ерхард Билер.

Алтернативни путни правци који север покрајине повезују са Новим Пазаром и даље су у блокади.

Мештани Извора и Бањске ноћ су провели на барикадама које поставили на деоницама које повезују север Косова и Метохије са Новим Пазаром као одговор на акцију војника Кфора који су у суботу после подне блокирали тај путни правац.

Нешто пре поноћи у Зубином Потоку се чула јака детонација и пуцњи из аутомског оружја.

Експлозија се чула у 23.40 минута, као и рафал из аутоматског оружја, а за сада није позната локација на којој је дошло до екслозије и нема информација да је било ко повређен.

Јаке снаге Кфора су и јутрос присутне на блокади код места Извор.

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић разговараће данас у Пећкој патријаршији са командатом Кфора Ерхардом Билером и шефом УНМИК - а Робертом Соренсоном.

Богдановић је рекао да ће главна тема разговора бити ситуација на северу Косова.


#   Ивица Дачић   материјална штета
@DacicIvica @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима