Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Клану Ајковић без дозволе издата дискотека

rssBookmark and Share

13.12.2013. Autor: E.B.

Благоје Станисављевић (75), извршни директор Општег удружења самосталних привредника и занатлија Ниша, ухапшен је због сумње да је без сагласности Града и по знатно нижој цени Весни Ајковић, сестри Зорана Ајковића, вође нишког клана, издао просторије Занатског дома за дискотеку “Студио”, чиме је Удружење стекло 5,5 милиона динара, а дискотека 6,17 милиона динара.

Клану Ајковић без дозволе издата дискотека

Станисављевић је приведен под сумњом да је злоупотребио положај одговорног лица и да је фалсификовао службену исправу. Он се сумњичи да је фебруара 2010. закључио Уговор о пословно-техничкој сарадњи са Ајковићевом, којој је издао у закуп простор Занатског дома у Пријездиној улици, површине око 500 квадратних метара, који му је поверио Град без сагласности локалне самоуправе као власника имовине.

Весна Ајковић је недавно осуђена неправоснажно на четири године затвора и плаћање казне од 400.000 динара јер је утајила око 130 милиона динара пореза тако што је на жиро-рачун дискотеке уплаћивала само део пазара.

Мајсторска писма без полагања

Благоје Станисављевич се сумњичи да је са Нишлијама Татјаном М. и Миланом С., као члановима испитне комисије Општег удружења самосталних привредника и занатлија Ниш, 25. октобра унео неистините податке у Регистар мајсторских писама за двојицу људи из Ниша да су положили праксу иако то нису урадили. Против Татјане М. и Милана С. пријава је поднета у редовном поступку.


#   дискотека
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима