Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Klanu Ajković bez dozvole izdata diskoteka

rssBookmark and Share

13.12.2013. Autor: E.B.

Blagoje Stanisavljević (75), izvršni direktor Opšteg udruženja samostalnih privrednika i zanatlija Niša, uhapšen je zbog sumnje da je bez saglasnosti Grada i po znatno nižoj ceni Vesni Ajković, sestri Zorana Ajkovića, vođe niškog klana, izdao prostorije Zanatskog doma za diskoteku “Studio”, čime je Udruženje steklo 5,5 miliona dinara, a diskoteka 6,17 miliona dinara.

Klanu Ajković bez dozvole izdata diskoteka

Stanisavljević je priveden pod sumnjom da je zloupotrebio položaj odgovornog lica i da je falsifikovao službenu ispravu. On se sumnjiči da je februara 2010. zaključio Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Ajkovićevom, kojoj je izdao u zakup prostor Zanatskog doma u Prijezdinoj ulici, površine oko 500 kvadratnih metara, koji mu je poverio Grad bez saglasnosti lokalne samouprave kao vlasnika imovine.

Vesna Ajković je nedavno osuđena nepravosnažno na četiri godine zatvora i plaćanje kazne od 400.000 dinara jer je utajila oko 130 miliona dinara poreza tako što je na žiro-račun diskoteke uplaćivala samo deo pazara.

Majstorska pisma bez polaganja

Blagoje Stanisavljevič se sumnjiči da je sa Nišlijama Tatjanom M. i Milanom S., kao članovima ispitne komisije Opšteg udruženja samostalnih privrednika i zanatlija Niš, 25. oktobra uneo neistinite podatke u Registar majstorskih pisama za dvojicu ljudi iz Niša da su položili praksu iako to nisu uradili. Protiv Tatjane M. i Milana S. prijava je podneta u redovnom postupku.


#   diskoteka
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima