Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куршумлија: Дечак преживео кому

rssBookmark and Share

29.09.2011. Аutor : S.R. |

Стеван Димић (18) из Куршумлије, који је након тешке саобраћајне несреће у селу Барлово дуже време био у потпуној коми са дијагнозом ''неизвесно'' на Хирушком одељењу у Клиничко болничком центру у Нишу, опоравио се и сада се осећа знатно боље.За његов живот борио се тим лекара на хирушком одељењу Клиничког центра у Нишу и успели су да се изборе.

Куршумлија:  Дечак преживео кому

-Стеваново тренутно стање је знатно боље, он се полако враћа својим редовним животним активностима али због озбиљности повреда и стања у којем је био још неки период ће бити под сталним надзором лекара специјалиста, каже за ''Јужну Србију'' извор из Клиничког центра у Нишу.

-Стеван Димић (18) је у Клиничком центру у Нишу допремљен са тешким повредама тела и главе, он се у стању коме налазио на одељењу грудне хирургије због крварења у плућној марамици , потсесио је др. Александар Богдановић са нишке хирургије.

У тренутку несреће, када је аутомобил "БМВ", којим је управљао Стеван Димић, због велике брзине и скретања са пута, преврнуо на кров, у возилу се налазило још петоро младих.

Од последица повреда на лицу места смртно је страдала 16-годишња Тамара Милосављевић из Ћуприје, док је након шестодневне тешке коме у Клиничком центру у Нишу преминула деветнаестогодишња Ивана Милосављевић.

Аутомобил марке "БМВ" Стевану Димићу који је био за воланом неколико дана пре трагедије купио је отац Небојша који већ седам година ради у Швајцарској.

Наш извор каже да се борба води за сваког пацијента. Болесник се интензивно лечи докле год има изгледа да се врати неком нормалном животу. Једино се не третирају пацијенти који су у коми изазваној злоћудним туморима мозга или након упуцавања, где су разорени велики делови мозга. Такви пацијенти се не буде из коме.

 


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима