Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лекару пријава због изнуде

rssBookmark and Share

11.05.2013. Autor: Blic

Због сумње да су починили изнуду полиција је поднела кривичну пријаву против Мирка Б. (42), Николе Ј. (32) и Јозефа Г. (59) кардиолога из Ниша, као и Небојше Н. (38) из Нишке Бање.

Лекару пријава због изнуде

Они се сумњиче да су непосредно и путем СМС порука упућивали претње пословођи једног ауто сервиса у Нишу и од њега захтевали да одустане од тужбе за наплату потраживања за поправку аутомобила Јозефа Г, иначе лекара из Ниша.

- Јозеф је у окробру поправљао свој „ауди“ у овом сервису која је коштала 160.000 динара. Договор је био да рачун плати до краја 2012.године, али будући да то није учињено, сервис је послао опомену а онда тужбу. Небојша Н, иначе Јозефов возач, послао је поруку М.К., сервисном саветнику, да се нађу у кафеу „Метроа“.

Ту је дошао и Мирко Б. који је М.К., како се сумња, увртао уши и стављао му нож под грло, тражећи да се повуче тужба. Након тога М.К. је добио и анонимну СМС поруку: „ударићемо ти на породицу ако не повучеш тужбу против ? Знаш ко је“, каже за „Блиц“ извор близак истрази. Уплашени М.К. је обавестио полицију али је у међувремену Мирко преко Николе Ј. који живи у комшилуку М.К. заказао нови сусрет на којем му је поново запретио.

- М.К. је од свог шефа затражио да се тужба повуче, рекавши да ће он да узме кредит и плати рачун и да жели да да отказ јер је уплашен за своју породицу. Након што су повукли тужбу, шеф сервиса је рекао М.К. да позове доктора и да му каже да је тужба повучена. Лекар га је само саслушао и „откачио“, каже наш саговорник. Полиција је идентификовала све осумњичене и привела их а истражни судија их је након саслушања пустио да се бране са слободе.

Јозеф Г. иначе кардиолог у клиничком центру у Нишу демантовао је да он и његов пријатељ Небојша имају везе са било каквим претњама и изнудама а да другу двојицу осумњичених не познаје. Он је рекао да нема никакав дуг према поменутој фирми немам и да ће у судском поступку доказати да није урадио ништа против закона.


#   полиција   истражни судија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима