Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ловачка опрема, муниција и фирмирана гардероба на Хоргошу

rssBookmark and Share

Приштина 06.10.2011. Аutor : M.Mitić |

Цариници су у сарадњи са граничном полицијом, 05. и 06. 10. 2011. на граничном прелазу Хоргош спречили покушај кријумчарења ловачке опреме, муниције, али и веће количине фирмиране гардеробе, укупне вредности око 78.000 евра.

Ловачка опрема, муниција и фирмирана гардероба на Хоргошу

Детаљном контролом пртљажника аутобуса фирме ''Ласта'' који саобраћа на линији Гетеборг – Нови Пазар откривено је да се у две путне торбе налазе ловачка опрема, прибор и муниција коју нико није пријавио. Ту су се налазиле ловачке чизме, капе, шубаре, јакне, рукавице, али и барут, 200 ловачких зрна, чауре, каписле и алат за пуњење чаура са зрнима. Укупна вредност прекршаја процењена је на око 7.300 евра.

Против једног од тројице возача покренут је прекршајни поступак, јер је према сопственим речима, заборавио да пријави робу коју је примио у Шведској као пошиљку за некога у Београду.

На истом граничном прелазу у комбију марке Форд , којим је управљао бугарски држављанин, откривена је велика количина фирмиране гардеробе чија се укупна вредност процењује на око 52 хиљаде евра. На задњем седишту и у пртљажнику пронађено је укупно 411 комада нове гардеробе разних робних марки (Бурберрy, Јооп, Браx, Јонес, Виторио, Wиндсор, Лацосте, Голфино, Баслер, Триxи, Голфасхион, Аирфиелд, Нино Даниели, Томмy Хилфингер и др.).

Сва наведена гардероба и возило у коме се налазила привремено су задржани до окончања прекршајног поступка. Возило је задржано јер вредност робе прелази једну трећину вредности возила у коме је превожена. Укупна вредност прекршаја је 54,5 хиљаде евра.

Дан раније, 05.10.2011. године, на истом граничном прелазу откривена је већа количина оригиналне гардеробе чија је вредност процењена на око 16.000 евра.

Детаљном контролом аутобуса који саобраћа на линији Дортмунд – Приштина у пртљажнику је пронађена нова непријављена гардероба марке ''Бурберрy'' запакована у велику пуну торбу. Било је ту мајица, кошуља, ролки, фармерки, џемпера, али и ташни и каишева.

Тек након што је роба откривена, као власник се јавио један од тројице возача, К.Л из Подујева, против кога је и покренут прекршајни поступак.


#   Приштина   Нови Пазар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима