Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Малолетници силовали цимера и раније?

rssBookmark and Share

09.08.2015. СРБИЈА ДАНАС, Књажевац

Више тужилаштво у Зајечару наложило је јуче привођење двојице петнаестогодишњака М.Ј. и М. И. осумњичених да су 3. августа у Књажевцу силовали годину дана млађег Н. Ј., као и подношење кривичне пријаве против њих.

Фото: СРБИЈА ДАНАС
Фото: СРБИЈА ДАНАС

Према последњим информацијама М. И. је у бекству, док је судија за малолетнике јуче саслушавао осумњиченог М. Ј. И нападачи и жртва су штићеници Завода за васпитање младих у Књажевцу.

"Према првим налазима истраге, 3. августа није био први пут да је силован, али је очигледно жртви прекипело и осмелио се да коначно пријави злостављање, каже извор Новости близак истрази.

Нападнути дечак је истог дана пријавио силовање. Њега су осумњичени намамили да пође са њима до села Трговишта и у близини напуштеног каменолома поред реке Тимок наизменично су га силовали.

Он је испричао инспекторима да су га цимери, после сат времена пешачења пољским путем од Књажевца према реци, одвукли у шипражје, физички савладали и онда силовали. Након тога, истим путем су се вратили у завод, а да нико ништа чудно није приметио.

Полиција је за овај случај сазнала од надлежних из Завода за васпитање деце и омладине у Књажевцу чији су штићеници и жртва и нападачи.

"Један од евентуалних извршилаца, малолетни М. И. је убекству још од извршења кривичног дела и за њим је расписана полицијска потрага, навело је јуче тужилаштво у саопштењу.


#   малолетник   Књажевац   силовање   Више јавно тужилаштво     ПУ Зајечар   М.И.
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима