Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Maloletnici silovali cimera i ranije?

rssBookmark and Share

09.08.2015. SRBIJA DANAS, Knjaževac

Više tužilaštvo u Zaječaru naložilo je juče privođenje dvojice petnaestogodišnjaka M.J. i M. I. osumnjičenih da su 3. avgusta u Knjaževcu silovali godinu dana mlađeg N. J., kao i podnošenje krivične prijave protiv njih.

Foto: SRBIJA DANAS
Foto: SRBIJA DANAS

Prema poslednjim informacijama M. I. je u bekstvu, dok je sudija za maloletnike juče saslušavao osumnjičenog M. J. I napadači i žrtva su štićenici Zavoda za vaspitanje mladih u Knjaževcu.

"Prema prvim nalazima istrage, 3. avgusta nije bio prvi put da je silovan, ali je očigledno žrtvi prekipelo i osmelio se da konačno prijavi zlostavljanje, kaže izvor Novosti blizak istrazi.

Napadnuti dečak je istog dana prijavio silovanje. Njega su osumnjičeni namamili da pođe sa njima do sela Trgovišta i u blizini napuštenog kamenoloma pored reke Timok naizmenično su ga silovali.

On je ispričao inspektorima da su ga cimeri, posle sat vremena pešačenja poljskim putem od Knjaževca prema reci, odvukli u šipražje, fizički savladali i onda silovali. Nakon toga, istim putem su se vratili u zavod, a da niko ništa čudno nije primetio.

Policija je za ovaj slučaj saznala od nadležnih iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine u Knjaževcu čiji su štićenici i žrtva i napadači.

"Jedan od eventualnih izvršilaca, maloletni M. I. je ubekstvu još od izvršenja krivičnog dela i za njim je raspisana policijska potraga, navelo je juče tužilaštvo u saopštenju.


#   maloletnik   Knjaževac   silovanje   Više javno tužilaštvo     PU Zaječar   M.I.
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima