Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Маскиране Нишлијке осујећене у крађи

rssBookmark and Share

27.07.2011. Извор: Блиц

Покушале да пљачкају наоружане маказама.

Пљачка спречена интервенцијом грађана, уз чију помоћ је и извршено хапшење.

Маскиране Нишлијке осујећене у крађи

НИШ - Нишлијке Данијела М. (30) и Јована В. (25), обе из Ниша, ухапшене су због сумње да су у четвртак покушале да опљачкају драгстор „Анђела“ у улици Бранка Миљковића. Као по сценарију крими-филма, оне су маскиране упале у драгстор и почеле да туку продавачицу претећи јој маказама, али су пљачку и можда још теже последице спречили комшије Драган Милић (50) и његов син Борислав (29) који су ухватили разбојнице и задржали их до доласка полиције.

- Било је вече, седео сам са сином и пио пиво на тераси када сам видео две девојке како се пресвлаче испред суседне зграде, преко пута драгстора. Биле су скоро голе и облачиле су шортсеве. Оне су обукле мајице, али су тада почеле да на главе навлаче маске са прорезима за очи. Син ми рече: „Спремају се за пљачку”. Сјурио се с другог спрата куће и отрчао право у драгстор. Радница је вриштала и дозивала у помоћ. Лежала на поду, а разбојнице су је тукле, мој син их је раздвојио. Када сам стигао једна од њих је кренула великим маказама на мене. Махала је у мом правцу, псовала ми је децу и викала - прича Драган Милић, који живи две куће поред овог драгстора у нишком насељу Дуваниште.

Нападнута радница Биљана Ћирић још узнемирена због напада

Имао је времена да се припреми за напад. Успео је да јој истргне из руку маказе којима су кренули на њега.

- Успео сам да их савладам и задржим до доласка полиције. Нисам се уплашио - каже старији Милић.

Радница Биљана Ћирић (35) још је у шоку због свега што јој се догодило. Али, пресрећна је што су комшије дотрчале у помоћ.

- Била сам сама у радњи када су две маскиране особе око 23 часа ушле у локал. Имале су на главама ногавице од мушких боксерица са прорезима за очи и спортске чарапе на рукама навучене до лактова. Кренула сам ка њима, али су ме обориле на под. Ставиле су ми маказе на лице када је једна рекла: „Хајде да је искасапимо, па да узмемо пазар”. Успела сам да устанем, али су ме опет обориле. Не знам шта би било да комшије нису наишле и савладале их - прича Биљана, која је зарадила на срећу само две мање огреботине од маказа на лицу.

У полицији кажу да је пљачка спречена захваљујући ангажовању грађана, али и напомињу да је ситуација била драматична због великих кројачких маказа. Након саслушања истражни судија Основног суда у Нишу осумњиченим разбојницама је одредио једномесечни притвор.

Камере све снимиле

Разбојнички препад у драгстору забележиле су сигурносне камере. На снимку се види упад разбојница од којих је једна имала црне, а друга беле спортске чарапе на рукама.


#   Драган Милић   истражни судија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима