Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Maskirane Nišlijke osujećene u krađi

rssBookmark and Share

27.07.2011. Izvor: Blic

Pokušale da pljačkaju naoružane makazama.

Pljačka sprečena intervencijom građana, uz čiju pomoć je i izvršeno hapšenje.

Maskirane Nišlijke osujećene u krađi

NIŠ - Nišlijke Danijela M. (30) i Jovana V. (25), obe iz Niša, uhapšene su zbog sumnje da su u četvrtak pokušale da opljačkaju dragstor „Anđela“ u ulici Branka Miljkovića. Kao po scenariju krimi-filma, one su maskirane upale u dragstor i počele da tuku prodavačicu preteći joj makazama, ali su pljačku i možda još teže posledice sprečili komšije Dragan Milić (50) i njegov sin Borislav (29) koji su uhvatili razbojnice i zadržali ih do dolaska policije.

- Bilo je veče, sedeo sam sa sinom i pio pivo na terasi kada sam video dve devojke kako se presvlače ispred susedne zgrade, preko puta dragstora. Bile su skoro gole i oblačile su šortseve. One su obukle majice, ali su tada počele da na glave navlače maske sa prorezima za oči. Sin mi reče: „Spremaju se za pljačku”. Sjurio se s drugog sprata kuće i otrčao pravo u dragstor. Radnica je vrištala i dozivala u pomoć. Ležala na podu, a razbojnice su je tukle, moj sin ih je razdvojio. Kada sam stigao jedna od njih je krenula velikim makazama na mene. Mahala je u mom pravcu, psovala mi je decu i vikala - priča Dragan Milić, koji živi dve kuće pored ovog dragstora u niškom naselju Duvanište.

Napadnuta radnica Biljana Ćirić još uznemirena zbog napada

Imao je vremena da se pripremi za napad. Uspeo je da joj istrgne iz ruku makaze kojima su krenuli na njega.

- Uspeo sam da ih savladam i zadržim do dolaska policije. Nisam se uplašio - kaže stariji Milić.

Radnica Biljana Ćirić (35) još je u šoku zbog svega što joj se dogodilo. Ali, presrećna je što su komšije dotrčale u pomoć.

- Bila sam sama u radnji kada su dve maskirane osobe oko 23 časa ušle u lokal. Imale su na glavama nogavice od muških bokserica sa prorezima za oči i sportske čarape na rukama navučene do laktova. Krenula sam ka njima, ali su me oborile na pod. Stavile su mi makaze na lice kada je jedna rekla: „Hajde da je iskasapimo, pa da uzmemo pazar”. Uspela sam da ustanem, ali su me opet oborile. Ne znam šta bi bilo da komšije nisu naišle i savladale ih - priča Biljana, koja je zaradila na sreću samo dve manje ogrebotine od makaza na licu.

U policiji kažu da je pljačka sprečena zahvaljujući angažovanju građana, ali i napominju da je situacija bila dramatična zbog velikih krojačkih makaza. Nakon saslušanja istražni sudija Osnovnog suda u Nišu osumnjičenim razbojnicama je odredio jednomesečni pritvor.

Kamere sve snimile

Razbojnički prepad u dragstoru zabeležile su sigurnosne kamere. Na snimku se vidi upad razbojnica od kojih je jedna imala crne, a druga bele sportske čarape na rukama.


#   Dragan Milić   istražni sudija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima