Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Масовна туча испред касарне

rssBookmark and Share

02.03.2011. Душан Коцић

У тучи учествовало 15 особа, међу којима и два војна регрута и њихови родитељи, а одлука Управе полиције о одговарајућим пријавама биће поднета после консултација са надлежним тужилаштвом у Лесковцу

Лесковац: непримерен догађај
Лесковац: непримерен догађај

ЛЕСКОВАЦ - У насељу Доње Синковице, недалеко од Лесковца, прекјуче око 15,40 часова, испред улаза у касарну Војске Србије, избила је туча у којој је учествовало око 15 особа – наводи се у саопштењу које је јуче прослеђено новинарима из Управе полиције у Лесковцу.

Интервенцијом службеника Полицијске управе у Лесковцу, по пријави старешине Војске Србије, јавни ред и мир је успостављен, а већина актера туче је идентификована и доведена у службене просторије ради прикупљања обавештења о самом догађају.

Према првим сазнањима, у овој тучи учесвовала су два војна регрута, који су пошли на одслужење војног рока, али и чланови њихових породица.

Полиција наставља рад на утврђивању свих чињеница и околности везаних за овај догађај, као и идентификацију учесника који су у тренутку доласка полиције побегли.

После извршених консултација са надлежним јавним тужилаштво, биће поднете адекватне пријаве.

У договору са надлежним у Војсци Србије, у дане пријема регрута и полагања заклетве појачаће се присуство полицијских и војних службеника – наводи се на крају саопштења ПО у Лесковцу.

Како смо успели да сазнамо, до инцидента две групе војника и њихових родитеља и родбине из Лебана и Житорађе дошло је после ,,ситних чарки’’ и певања неколико уобичајних песама када се регрути шаљу у војску.

Према сведочењу неколико мештана села Доњег Синковица, који су посматрали тучу регрута и њихових родитеља, физички обрачун је трајао све док се није појавила полиција и велика је срећа да није било теже повређених учесника овог немилог догађаја.

 


#   полиција   туча   јавни ред и мир
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима