Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Masovna tuča ispred kasarne

rssBookmark and Share

02.03.2011. Dušan Kocić

U tuči učestvovalo 15 osoba, među kojima i dva vojna regruta i njihovi roditelji, a odluka Uprave policije o odgovarajućim prijavama biće podneta posle konsultacija sa nadležnim tužilaštvom u Leskovcu

Leskovac: neprimeren događaj
Leskovac: neprimeren događaj

LESKOVAC - U naselju Donje Sinkovice, nedaleko od Leskovca, prekjuče oko 15,40 časova, ispred ulaza u kasarnu Vojske Srbije, izbila je tuča u kojoj je učestvovalo oko 15 osoba – navodi se u saopštenju koje je juče prosleđeno novinarima iz Uprave policije u Leskovcu.

Intervencijom službenika Policijske uprave u Leskovcu, po prijavi starešine Vojske Srbije, javni red i mir je uspostavljen, a većina aktera tuče je identifikovana i dovedena u službene prostorije radi prikupljanja obaveštenja o samom događaju.

Prema prvim saznanjima, u ovoj tuči učesvovala su dva vojna regruta, koji su pošli na odsluženje vojnog roka, ali i članovi njihovih porodica.

Policija nastavlja rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti vezanih za ovaj događaj, kao i identifikaciju učesnika koji su u trenutku dolaska policije pobegli.

Posle izvršenih konsultacija sa nadležnim javnim tužilaštvo, biće podnete adekvatne prijave.

U dogovoru sa nadležnim u Vojsci Srbije, u dane prijema regruta i polaganja zakletve pojačaće se prisustvo policijskih i vojnih službenika – navodi se na kraju saopštenja PO u Leskovcu.

Kako smo uspeli da saznamo, do incidenta dve grupe vojnika i njihovih roditelja i rodbine iz Lebana i Žitorađe došlo je posle ,,sitnih čarki’’ i pevanja nekoliko uobičajnih pesama kada se regruti šalju u vojsku.

Prema svedočenju nekoliko meštana sela Donjeg Sinkovica, koji su posmatrali tuču regruta i njihovih roditelja, fizički obračun je trajao sve dok se nije pojavila policija i velika je sreća da nije bilo teže povređenih učesnika ovog nemilog događaja.

 


#   policija   tuča   javni red i mir
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima