Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен матичар из Врања и колега из Јагодине као посредник, сумња се да су уз мито мењани подаци у државним књигама

rssBookmark and Share

Врање 21.12.2022. РТС, Јужна Србија Инфо

Матичар Љ. Д. из околине Бујановца ухапшен због сумње да је примио мито да би у матичним књигама променио националну припадност једног мушкарца, као и презиме једне жене - без њиховог присуства. Ухапшен и матичар Д. Ј. из околине Јагодине, за којег се сумња да је био посредник, саопштева РТС.

Ухапшен матичар из Врања и колега из Јагодине као посредник, сумња се да су уз мито мењани подаци у државним књигама

Полиција је ухапсила Љ. Д. (1966) из околине Бујановца и Д. Ј. (1974) из околине Јагодине, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела примање мита.

Како је саопштио МУП, сумња се да је Љ. Д., као матичар Градске управе града Врање у измештеној матичној служби за АП КиМ, уз посредовање матичара Градске управе Јагодина Д. Ј., примио 8.000 динара од једне особе да би јој, без његовог присуства, променио националну припадност у матичној књизи рођених.

Осим тога, како се сумња, примио је 5.000 динара од још једног мушкарца, како би његовој рођаци, без њеног присуства или присуства лица које је она овластила, извршио промену презимена у матичној књизи рођених и матичној књизи држављана.

Те две особе, које се тренутно налазе ван територије Републике Србије, такође су обухваћене кривичном пријавом због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело давање мита.

Осумњиченим Љ. Д. и Д. Ј. одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу.


#   Врање   Бујановац   матичар   ПУ Врање   мито   Јагодина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима