Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšen matičar iz Vranja i kolega iz Jagodine kao posrednik, sumnja se da su uz mito menjani podaci u državnim knjigama

rssBookmark and Share

Vranje 21.12.2022. RTS, Južna Srbija Info

Matičar Lj. D. iz okoline Bujanovca uhapšen zbog sumnje da je primio mito da bi u matičnim knjigama promenio nacionalnu pripadnost jednog muškarca, kao i prezime jedne žene - bez njihovog prisustva. Uhapšen i matičar D. J. iz okoline Jagodine, za kojeg se sumnja da je bio posrednik, saopšteva RTS.

Uhapšen matičar iz Vranja i kolega iz Jagodine kao posrednik, sumnja se da su uz mito menjani podaci u državnim knjigama

Policija je uhapsila Lj. D. (1966) iz okoline Bujanovca i D. J. (1974) iz okoline Jagodine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita.

Kako je saopštio MUP, sumnja se da je Lj. D., kao matičar Gradske uprave grada Vranje u izmeštenoj matičnoj službi za AP KiM, uz posredovanje matičara Gradske uprave Jagodina D. J., primio 8.000 dinara od jedne osobe da bi joj, bez njegovog prisustva, promenio nacionalnu pripadnost u matičnoj knjizi rođenih.

Osim toga, kako se sumnja, primio je 5.000 dinara od još jednog muškarca, kako bi njegovoj rođaci, bez njenog prisustva ili prisustva lica koje je ona ovlastila, izvršio promenu prezimena u matičnoj knjizi rođenih i matičnoj knjizi državljana.

Te dve osobe, koje se trenutno nalaze van teritorije Republike Srbije, takođe su obuhvaćene krivičnom prijavom zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo davanje mita.

Osumnjičenim Lj. D. i D. J. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.


#   Vranje   Bujanovac   matičar   PU Vranje   mito   Jagodina
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima