Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Милионска заплена лекова за потенцију на Прешеву

rssBookmark and Share

Прешево 14.05.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници су 9. маја 2017. године на граничном прелазу Прешево, спречили да у земљу уђе товар кријумчарених лекова вредних готово милион евра.

Милионска заплена лекова за потенцију на Прешеву

Случај је откривен када је током поподнева на ред за преглед дошао камион аеродромског превозника из Скопља који је пошиљку лекова из Индије требало да превезе до београдског аеродрома. У документацији је као прималац поменутог товара лекова назначена ''Air Serbia'', посредством које је он наводно требало да буде упућен у Беч, док је као крајњи корисник наведена фирма из Бања Луке.

Цариници на Прешеву су већ након иницијалног прегледа уочили многобројна неслагања иако је товар пратила документација са гаранцијом издатом у Македонији и наведеном вредношћу од свега 7.000 евра.

Службеници су у том камиону открили низ разних неправилности, па је тако за неке лекове утврђено да их има више него што је у документацији пријављено, док је било и неких који уопште нису били пријављени, а откривени су у товару.

Највише је било лека за потенцију ''Kamagra 100'', чијих је 40.000 табли пријављено, а у товару се налазила шест пута већа количина. Пронађено је укупно 253.800 табли, што значи да је откривен вишак од чак  213.800 табли од по 4 таблете. Процењена вредност те количине Камагре је готово 850.000 евра.

Треба имати у виду да се код процене вредности робе узима у обзир најповољнија цена коју је могуће наћи на тржишту, тако да заправо када би се као репер узела нека виша цена коју је могуће наћи у слободној продаји, тржишна вредност ове заплене би могла да се попне и на читавих 1,5 милиона евра.

У товару се налазило и 1.000 кутија лека ''Cenforce 200'' који уопште није био пријављен, као ни 500 кутија лека ''Sildalis'' који се такође користе код проблема са потенцијом. Вредност само овог дела непријављеног товара процењена је на 130.000 евра.

Претпоставља се да поменути товар и није требало да стигне у Беч, већ да је идеја била да се на путу ка свом крајњем одредишту ''изгуби'' и заправо заврши на црном тржишту у земљи. Међутим, царински службеници су упознати са чињеницом да је кријумчарење лекова за потенцију актуелан феномен и баш се због тога додатна пажња обраћа на товаре са таквом врстом робе.

Коментара: 0


#   Прешево   импотенција   царина   кријумчарење   лекови   Гранични прелаз
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима