Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

МУП: Осумњичени за напад у Паризу регистрован у Прешеву

rssBookmark and Share

Прешево 15.11.2015. Танјуг, Блиц

Један од осумњичених терориста, А.А, за које се интересују француске безбедносне службе, регистрован је на граничном прелазу Прешево 7. октобра ове године где је формално затражио азил, речено је данас Танјугу у МУП-у.

МУП: Осумњичени за напад у Паризу регистрован у Прешеву

Један од осумњичених терориста, А.А, за које се интересују француске безбедносне службе, регистрован је на граничном прелазу Прешево 7. октобра ове године где је формално затражио азил, речено је данас Тањугу у МУП-у.

Проверама је утврђено да се његови подаци поклапају са подацима особе која је 3. октобра идентификована у Грчкој. 

За тим лицем није била расписана Интерполова потерница.

МУП Србије наставља сарадњу са безбедносним службама Француске, додају у МУП-у.

Грчке власти су у суботу саопштиле да је власник сиријског пасоша нађеног уз тело бомбаша самоубица у Паризу, прошао кроз Грчку у октобру.

"Власник тог пасоша је 3. октобра прошао преко острва Лерос где је идентификован по прописима ЕУ", изјавио је министар за заштиту грађана Никос Тоскас, а пренео Ројтерс. 

Београдски дневник "Блиц" у свом данашњем издању пише да се ради о Ахмеду Алмухамеду и на насловној страни објављује снимак странице његовог пасоша са личним подацима и фотографијом.

"На основу тог пасоша, француске службе безбедности затражиле су помоћ од колега из Србије, јер знају да наше службе региструју све мигранте који уђу у Србију и имају најкомплетнију базу података о мигрантима на балканској рути", пише "Блиц".

Лист, такође, наводи да је Алмухамед на територију Србије ушао 7. октобра преко Миратовца, код Прешева, из Македоније. 

Он је, како пише "Блиц", прошао контрадиверзиону проверу, па се поуздано зна да током кратког пропутовања кроз Србију није био наоружан.

Хрватски "Вечерњи лист" пише, позивајући се на неколико извора у Загребу, да је власник сиријског пасоша нађеног у Паризу, чије име не наводе, био регистрован 8. октобра у прихватном центру у Опатовцу.

Хрватске власти су га пропустиле, пише лист, јер за њега није било никаквог "аларма", односно Интерпол га није означио безбедносно сумњивим.


#   Прешево   МУП РС   Блиц   терористи   насиље   мигранти   Париз   А.А.   прихватни центар      
@Blic_online @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима