Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Градини пронађено злато и сребро сакривено у зарђалој дизалици

rssBookmark and Share

Градина 26.06.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су 23. јуна 2018. године на Градини запленили око 900 грама златног и сребрног накита сакривеног у шупљинама хидрауличне дизалице у аутобусу.

На Градини пронађено злато и сребро сакривено у зарђалој дизалици

Прекршај је откривен када је на улазу у земљу за контролу пристигао турски аутобус који саобраћа на линији Истанбул-Нови Пазар.

Пошто су путници са својим пртљагом ради контроле напустили аутобус, цариници су приступили прегледу самог возила и том приликом су у боксу за алат пронашли зарђалу хидрауличну дизалицу која је изазвала њихову сумњу, јер је деловала потпуно неупотребљиво.

Испоставило се да је сумња била оправдана, јер када је дизалица расклопљена у њеној унутрашњости пронађени су пакетићи златног и сребрног накита, са исписаним именима прималаца, што несумњиво указује на то да је у питању кријумчарење ради даље препродаје.

У шупљинама дизалице било је сакривено око 50 комада златног накита, прстења, ланчића, наруквица, минђуша и медаљона, тешких око 200 грама и 50 сребрних наруквица тежине око 700 грама, чија је укупна вредност процењена на готово милион динара.

Златни и сребрни накит су привремено задржани, а против 23-годишњег возача аутобуса, нашег држављанина из Новог пазара покренут је прекршајни поступак пред надлежним судом.


#   Нови Пазар   Градина   кријумчарење   злато   Гранични прелаз   сребро
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима