Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новинар избоден ножем на прес конференцији

Bookmark and Share

13.07.2015. РТС, Јужна Србија Инфо

Новинар часописа "Ужичка недеља" Милан Ђокић убоден је ножем у Градској управи у Ужицу.
Нападач ухапшен.
Ђокићу извађена слезина, његово стање је стабилно.

Фото: Новости
Фото: Новости

Инцидент се догодио док су телевизијске и новинарске екипе интервјуисале потпредседника Народне скупштине Србије Владимира Маринковића и посланика Дејана Раденковића, као и градско руководство.

Драгана Јечменица, новинар ТВ 5 Ужице, приметила је човека како прилази групи у којој се налазила и гура људе с леђа. Сниматељ Драган Петронијевић истакао је да је нападач оборио Маринковића на земљу и почео да га шутира. Тада је, каже, дошао Ђокић како би помогао. Нападач је, затим, извадио нож и убо Ђокића. 

Иако је, како РТС незванично сазнаје, у овом инциденту новинар био случајна жртва, питање је како је неко са ножем ушао у Градску кућу и на конференцију за новинаре.

Видоје Дрндаревић, заменик градоначелника Ужица, објашњава да је овај инцидент показао да нема адекватног обезбеђења. "Под хитно морамо да радимо на томе", поручио је Дрндаревић.

У међувремену, МУП је саопштио да је полиција је ухапсила Ужичанина који је ножем убо Ђокића.

Д. Г. (1978) је након напада на новинара покушао да побегне, али га је одмах сустигла полиција и он се тренутно налази у полицијским просторијама ПУ Ужице, наводи се у саопштењу. О догађају је обавештен заменик вишег јавног тужиоца у Ужицу.

Портпаролка Здравственог центра Ужице Данијела Васиљевић рекла је Тањугу да је Ђокићу извађена слезина и да је његово стање стабилно.

"Ђокић је задобио један убод с леве стране грудног коша, након захвата је био на интензивној нези, а недавно је премештен на одељење", рекла је Васиљевићева.

Осуде напада 

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић најоштрије је осудила напад на новинара, потпредседника парламента Владимира Маринковића и посланика Дејана Раденковића, који се догодио у току конференције за новинаре у Ужицу. 

И генерални секретар Народне скупштине Јана Љубичић најоштрије је осудила напад.

Министарство културе и информисања верује у ефикасну реакцију правне државе и очекује да ће починилац бити процесуиран и санкционисан у складу са законским нормама.

Независно удружење новинара Србије саопштава да је запрепашћено данашњим тешким инцидентом.


#   полиција   Маја Гојковић   нож   новинари   градска кућа   убод   Ужице   Министарство културе и информисања   Милан Ђокић  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима