Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novinar izboden nožem na pres konferenciji

Bookmark and Share

13.07.2015. RTS, Južna Srbija Info

Novinar časopisa "Užička nedelja" Milan Đokić uboden je nožem u Gradskoj upravi u Užicu.
Napadač uhapšen.
Đokiću izvađena slezina, njegovo stanje je stabilno.

Foto: Novosti
Foto: Novosti

Incident se dogodio dok su televizijske i novinarske ekipe intervjuisale potpredsednika Narodne skupštine Srbije Vladimira Marinkovića i poslanika Dejana Radenkovića, kao i gradsko rukovodstvo.

Dragana Ječmenica, novinar TV 5 Užice, primetila je čoveka kako prilazi grupi u kojoj se nalazila i gura ljude s leđa. Snimatelj Dragan Petronijević istakao je da je napadač oborio Marinkovića na zemlju i počeo da ga šutira. Tada je, kaže, došao Đokić kako bi pomogao. Napadač je, zatim, izvadio nož i ubo Đokića. 

Iako je, kako RTS nezvanično saznaje, u ovom incidentu novinar bio slučajna žrtva, pitanje je kako je neko sa nožem ušao u Gradsku kuću i na konferenciju za novinare.

Vidoje Drndarević, zamenik gradonačelnika Užica, objašnjava da je ovaj incident pokazao da nema adekvatnog obezbeđenja. "Pod hitno moramo da radimo na tome", poručio je Drndarević.

U međuvremenu, MUP je saopštio da je policija je uhapsila Užičanina koji je nožem ubo Đokića.

D. G. (1978) je nakon napada na novinara pokušao da pobegne, ali ga je odmah sustigla policija i on se trenutno nalazi u policijskim prostorijama PU Užice, navodi se u saopštenju. O događaju je obavešten zamenik višeg javnog tužioca u Užicu.

Portparolka Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević rekla je Tanjugu da je Đokiću izvađena slezina i da je njegovo stanje stabilno.

"Đokić je zadobio jedan ubod s leve strane grudnog koša, nakon zahvata je bio na intenzivnoj nezi, a nedavno je premešten na odeljenje", rekla je Vasiljevićeva.

Osude napada 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila napad na novinara, potpredsednika parlamenta Vladimira Marinkovića i poslanika Dejana Radenkovića, koji se dogodio u toku konferencije za novinare u Užicu. 

I generalni sekretar Narodne skupštine Jana Ljubičić najoštrije je osudila napad.

Ministarstvo kulture i informisanja veruje u efikasnu reakciju pravne države i očekuje da će počinilac biti procesuiran i sankcionisan u skladu sa zakonskim normama.

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštava da je zaprepašćeno današnjim teškim incidentom.


#   policija   Maja Gojković   nož   novinari   gradska kuća   ubod   Užice   Ministarstvo kulture i informisanja   Milan Đokić  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima