Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Очајни отац:Зеленаши су ми разнели сина!

rssBookmark and Share

28.01.2013. Autor: Kurir

Ђорђе Стојановић (32), власник мењачнице „Цекин“, убијен је јуче око 6.55 сати у страховитој експлозији паклене направе постављене испод његовог „фијат пунта“! О силини експлозије сведочи и податак да је уништена продавница обуће у близини и да су оштећени станови на сва четири спрата оближње зграде, као и неколико паркираних аутомобила.

Очајни отац:Зеленаши су ми разнели сина!
Према речима Курировог саговорника блиског истрази, у полицији не сумњају да иза јучерашњег убиства стоји професионалац!

- Убијени Стојановић је недавно прешао у стан код родитеља своје супруге. Познато нам је да је имао проблема због људи којима је дуговао новац, с некима од њих водио је и судске спорове. Претпостављамо да је због тога и отишао од куће и склонио се код женине родбине. Највероватније су га нашли по возилу које је паркирао испред зграде. Засад не знамо који је експлозив употребљен. Вероватно је реч о ТНТ или о пластичном експлозиву велике разорне моћи - рекао је саговорник Курира.

Звонко Стојановић (59), отац убијеног Ђорђа, рекао је за Курир да је мотив убиства новац који су од Ђорђа изнуђивали каматари по надимцима Пеле, Дрда и Буцко!

- У зеленашење су умешани и неки нишки полицајци, па и један припадник Жандармерије који је дошао с полицајцем да утерује дуг у нашој кући! Све је почело пре неколико година када је Ђорђе, желећи да својој породици обезбеди бољи живот, позајмио мању своту новца од једног каматара.

Кад није успео на време да врати позајмицу, задужио се код другог каматара, а они су му тражили камату и до 80 одсто на месечном нивоу. На крају су нам, после суђења, узели све, па и кућу! У суботу сам разговарао са синовима Ђорђем и Милошем, рекао им: „Нека сте ви мени живи и здрави, почећемо поново посао из бараке.“ Сада је Ђорђа експлозија претворила у прах и никада га више неће бити - причао је неутешни Звонко.

Он је додао да је Ђорђе пре неколико дана Унутрашњој контроли Полицијске управе у Нишу предао диск и извештаје који, наводно, доказују повезаност полиције са зеленашима.

- Верујем да је то био окидач за подметање бомбе. Одлучили су да га ућуткају, а ја сада стрепим за живот млађег сина!

Комшије: Било неколико детонација

Из потпуно уништеног и изгужваног „пунта“ Стојановићево тело извукли су ватрогасци, а станари кажу да је експлозија била страховита. Комшиница Виолета Н. тренутак пре експлозије пришла је прозору.

- Зачуо се најпре један страховит прасак, а онда још неколико експлозија. Нама и комшијама попуцали су прозори и стакло по собама, али срећом нико није повређен - рекла је Виолета Н.

Даљински активиран?

Извор Курира каже да је експлозивна направа највероватније је даљински активирана у моменту кад је Стојановић ушао у возило, мада је могуће да је и сам Стојановић активирао упаљач кад је покушао да стартује кола.


#   Звонко Стојановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима