Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У судару троје теже повређено

rssBookmark and Share

Владичин Хан 19.07.2014. Новости

Код места Џеп, недалеко од Владичиног Хана, у директном судару два путничка аутомобила три особе теже су повређене, од којих је Д. Ж. из Београда животно угрожен

Увиђај је трајао до касних поподневних сати, а како је потврдио Драган Стаменковић, портпарол Полицијске управе у Врању, до несреће је највероватније дошло због непрописног претицања.

Засада је извесно да је “ауди” швајцарских регистарских ознака, који се кретао из правца Ниша, претицао на пуној линији, док се “шкода” кретала из супротног правца. Дошло је до директног судара у коме су повређена двојица инжењера из Београда, која су радила на изградњи ауто-пута и једна девојка у “аудију”.

Три екипе ханског Дома здравља указале су помоћ повређенима, док су теже повређени пребачени у лесковачку болници.

У Ургентном центру лесковачке болнице у петак су саопштили да је животно угрожен Д. Ж. из Београда, стар око 60 година. Он је примљен у стању шока са серијским преломом ребара са леве стране и вишеструким преломима костију на рукама и ногама.

- Има слободне течности у трбушној дубљи, највероватније крв, и претпоставља се да се ради о руптури слезине. Одмах је пребачен у операциону салу. Због озбиљности задобијених повреда у животној је опасности - каже др Звонко Стојановић, специјалиста ургентне медицине.

Отворени прелом десне потколенице задобила је Г. К. (21), која живи у Швајцарској. На лицу места са завојем на глави био је још један швајцарски држављанин, који је одбио да разговара са новинарима, а у полицији нису могли да нам потврде да ли је он био за воланом.

Лекари у Лесковцу кажу да је, како би се спречиле евентуалне компликације због раније трансплантације јетре, повређена држављанка Швајцарске, у стабилном стању, пребачена у нишки Клинички центар. Трећи повређени је Београђанин С. Г. (57) и након указане лекарске помоћи његово стање је стабилно.


#   Владичин Хан   Драган Стаменковић   повреде   Клинички центар   судар   животно угрожен   Звонко Стојановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима