Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U sudaru troje teže povređeno

rssBookmark and Share

Vladičin Han 19.07.2014. Novosti

Kod mesta Džep, nedaleko od Vladičinog Hana, u direktnom sudaru dva putnička automobila tri osobe teže su povređene, od kojih je D. Ž. iz Beograda životno ugrožen

Uviđaj je trajao do kasnih popodnevnih sati, a kako je potvrdio Dragan Stamenković, portparol Policijske uprave u Vranju, do nesreće je najverovatnije došlo zbog nepropisnog preticanja.

Zasada je izvesno da je “audi” švajcarskih registarskih oznaka, koji se kretao iz pravca Niša, preticao na punoj liniji, dok se “škoda” kretala iz suprotnog pravca. Došlo je do direktnog sudara u kome su povređena dvojica inženjera iz Beograda, koja su radila na izgradnji auto-puta i jedna devojka u “audiju”.

Tri ekipe hanskog Doma zdravlja ukazale su pomoć povređenima, dok su teže povređeni prebačeni u leskovačku bolnici.

U Urgentnom centru leskovačke bolnice u petak su saopštili da je životno ugrožen D. Ž. iz Beograda, star oko 60 godina. On je primljen u stanju šoka sa serijskim prelomom rebara sa leve strane i višestrukim prelomima kostiju na rukama i nogama.

- Ima slobodne tečnosti u trbušnoj dublji, najverovatnije krv, i pretpostavlja se da se radi o rupturi slezine. Odmah je prebačen u operacionu salu. Zbog ozbiljnosti zadobijenih povreda u životnoj je opasnosti - kaže dr Zvonko Stojanović, specijalista urgentne medicine.

Otvoreni prelom desne potkolenice zadobila je G. K. (21), koja živi u Švajcarskoj. Na licu mesta sa zavojem na glavi bio je još jedan švajcarski državljanin, koji je odbio da razgovara sa novinarima, a u policiji nisu mogli da nam potvrde da li je on bio za volanom.

Lekari u Leskovcu kažu da je, kako bi se sprečile eventualne komplikacije zbog ranije transplantacije jetre, povređena državljanka Švajcarske, u stabilnom stanju, prebačena u niški Klinički centar. Treći povređeni je Beograđanin S. G. (57) i nakon ukazane lekarske pomoći njegovo stanje je stabilno.


#   Vladičin Han   Dragan Stamenković   povrede   Klinički centar   sudar   životno ugrožen   Zvonko Stojanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima