Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ђорђа Стојановића рекетирао и убио официр Жандармерије?!

rssBookmark and Share

04.12.2013. Autor: Blic

Против официра нишке Жандармерије и једног жандарма води се опсежна истрага о учешћу у бруталном убиству Ђорђа Стојановића (32), који је разнет бомбом постављеном под његов аутомобил 27. јануара у центру Ниша, сазнаје и пише Блиц. Истрага је почела прошле недеље, а бави се и пријавом за зеленашење, коју је Стојановић против нишког полицајца поднео само шест дана пре него што је ликвидиран.

Ђорђа Стојановића рекетирао и убио официр Жандармерије?!

Полиција још није расветлила ко је и због чега убио Ђорђа Стојановића, иако је од бруталног убиства прошло више од шест месеци.

Истрага је усмерена према припадницима Жандармерије у Нишу, јер постоје сумње, као и пријаве и сведочења, да су двојица жандарма уплетена у тај злочин. Полиција испитује наводе да су претили Стојановићу и од њега узимали зеленашке камате.

Истражује се и како је и због чега потпуно стопирана истрага убиства Стојановића, јер постоје сумње да је истрага опструирана, пошто од дана убиства до данас ништа конкретно није урађено. Полиција испитује и због чега ништа није урађено по пријави Стојановића шест дана пре ликвидације, против припадника нишке полиције Слободана Рангелова, да је од њега узима зеленашку камату од 40 одсто месечно.

- Од њега сам 2006. позајмио 5.000 евра како бих реновирао стан и куповао намештај. Хтео сам да испаднем важан у очима мог оца и сам средим стан, не желећи од њега да узимам новац, већ сам позајмио од Рангелова, који ми је понудио камату од 10 одсто месечно и ја сам то прихватио и плаћао, јер сам имао врло пристојну плату. За неколико месеци камату је повећао на 20 одсто, а касније и на 40 одсто. Почетком 2010. израчунао је да му за камату и главницу дугујем 27.000 евра и да је камата 10 одсто недељно - пише у пријави против Слободана Рангелова, коју је поднео Ђорђе Стојановић.

- Много ме је притискао и тај новац сам му исплатио у августу 2010, око милион и 300.000 динара на име камата. Од тога је купио аутомобил од 30.000 евра. То му није било довољно, па кад нисам могао да плаћам његову зеленашку камату, тужио ме је за наводни дуг од 53.500 евра, па прилажем и ту тужбу - завршио је пријаву Стојановић.

Шест дана касније је убијен.

Звонко Стојановић: Чекамо одлуку суда

Породица Стојановић чека и одлуку Врховног касационог суда. Пред овим судом је пресуда Јадранке Митровски, судије Вишег суда у Нишу, која је одлучила да се Звонко Стојановић и његов син Ђорђе обавезују да врате дуг од 450.000 евра Данијелу Ћирковићу. Пресуда је у децембру 2012, према жалби Стојановића, донета без иједне признанице и уговора као доказа, само на основу врло противреч них изјава сведока, односно чланова Ћирковићеве породице, његових запослених па и адвоката.

- Не желим да причам о истрагама против жандарма, као ни због чега још увек нема ни најмањег помака у истрази убиства мог сина. Оно од чега зависи будућност моје породице је одлука Касационог суда по пресуди о непостојећем дугу - каже Звонко Стојановић.


Како су зеленаши отимали новац Ђорђу Стојановићу

Јануар 2006. - Стојановић позајмљује 5.000 евра уз месечну камату од 10 одсто

Мај 2006. - Жандарм камату подиже на 20 одсто месечно

Јул 2006. - Стојановић позајмљује од жандарма још 9.000 евра, од чега 3.000 евра одмах даје као дуг за камату

Јануар 2010. - Дуг и камата по рачуници зеленаша достижу 27.000 евра

Фебруар 2010. - Жандарм подиже камату на 10 одсто недељно или 40 одсто месечно

Август 2010. - Стојановић враћа 1.300.000 динара на име недељних камата

Октобар 2010. - Рангелов поднео тужбу да му Стојановић дугује 53.500 евра

21. јануар 2012. - Ђорђе Стојановић подноси пријаву у полицији против Рангелова

27. јануар 2012. - Стојановић разнет бомбом подметнутом под аутомобил


#   полиција   Звонко Стојановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима