Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Осумњичен за утају пореза: Живковићу прети до 10 година робије!

rssBookmark and Share

04.06.2016. Б.Јаначковић, Ало

Пореска полиција поднела је кривичну пријаву против Зорана Живковића због сумње да је као одговорно лице предузећа „Емпреса“ д.о.о. починио пореску утају у износу од скоро 18 милиона динара, због чега му, уколико се докажу оптужбе порезника, прети казна и до 10 година затвора!

Живковић, Фото: Горан Срданов
Живковић, Фото: Горан Срданов

Пријава је поднета Основном јавном тужилаштву у Нишу, али је након тога прослеђена на надлежност Првом основном тужилаштву у Београду.

Према незваничним сазнањима, пореска полиција сумњичи Живковића да је током 2014.године, када се налазио на овој функцији у „Емпреси“, починио кривично дело пореске утаје из члана 229 став 3, за које је запрећена казна од две до 10 година затвора. Сумња се да је пореска утаја настала приликом пословне трансакције са вином вредним скоро 90 милиона динара, чији промет, наводно, није евидентиран у пословним књигама.

У Пореској управи Србије нису могли да потврде подношење пријаве против Живковића, али је нису ни демантовали.

“Или је грешка, или је притисак”
- Нисам никада у животу урадио никакав порески прекршај или кривично дело. Овде постоје две могућности или да је у питању нека грешка или да је ово наставак политичког притиска на мене - прокоментарисао је кратко за „Ало!“ Зоран Живковић када је чуо вест о пријави која је поднета против њега. Д.Р.

- Поводом питања која сте упутили о конкретном пореском обвезнику, обавештавамо вас да, сходно члану 7. Закона о пореском поступку и пореској администрацији, Пореска управа сваки документ, информацију, податак или другу чињеницу о пореским обвезницима чува као тајни податак - поручили су нам из бироа за информисање Пореске управе.

У Основном тужилаштву у Нишу потврдили су да је кривична пријава примљена, али и додали да је након тога прослеђена у Београд.


#   полиција   Пореска управа   Зоран Живковић (политичар)   кривична пријава   Основно јавно тужилаштво   утаја пореза   Пореска полиција   кривично дело   Зоран Живковић
@ZoranDirektno @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима