Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Булатовић о утајама пореза у ФК Раднички: Нисам крив

rssBookmark and Share

11.08.2016. Бета

Против бившег председника нишког Радничког поднета је кривична пријава због утаје пореза.
Он тврди да нема одговорност.

Булатовић о утајама пореза у ФК Раднички: Нисам крив

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић потврдио је да је против њега поднета кривична пријава због утаје пореза у Фудбалском клубу Раднички из Ниша, али је нагласио да не осећа никакву одговорност и да је радио у складу са законом.

Пореска управа поднела је кривичну пријаву против Булатовића због сумње да, док је био председник Радничког, није плаћао порезе и доприносе на плате неколико фудбалера. Према незваничним информацијама Раднички је на овај начин оштетио државну касу за 2, 5 милиона динара.

Булатовић је на конференцији за медије рекао да се ради о пореским обавезама које су настале пре његовог доласка у Раднички. 

"Моја одговорност не постоји. То није мој приватни клуб. Није била моја обавеза да дајем новац из џепа већ само оно чиме клуб располаже и ја сам то радио у складу са законом", казао је он.

Булатовић је подсетио да је рачун Радничког, у време док је он био његов председник, био стално у блокади.

"Нисам само ја укључен у утврђивање онога шта се тамо дешавало. Ради се само о томе да сам ја, као и десетине других људи, дао исказ о утврђивању стања у Радничком у последњих десет година", изјавио је градоначелник Ниша.

Булатовић је у току преподнева напустио седницу Скупштине града како би дао исказ у Основном јавном тужилаштву због чега су реаговали представници опозиције.

Одборница покрета "Доста је било", Радмила Поповић, предложила је паузу у заседању, уз образложење да Булатовићу треба бити омогућено да што пре разјасни ситуацију која компромитује његову позицију.

"Не би ваљало да имамо градоначелника кога терете за једну такву проневеру", изјавила је Поповић.

Дарко Булатовић је био је председник Управног одбора Радничког од јуна 2013. године до јуна 2014. године.

Са те позиције се повукао због обавеза које је имао као директор Привредног друштва "Југоисток".


#   порез   фудбал   Пореска управа   Раднички ФК   Дарко Булатовић   кривична пријава   Основно јавно тужилаштво   утаја пореза   Мила Попов   Доста је било   Радмила Поповић
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима