Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Покушао да силује малолетника, добио пет година

rssBookmark and Share

Прокупље 04.02.2015. Ало!

Виши суд у Прокупљу, неправоснажном пресудом осудио је на пет година затвора Томицу У. (22) из Самариновца општина Житорађа, због кривичног дела силовање у покушају.

Покушао да силује малолетника, добио пет година

По пресуди суда, Томица је крив јер је уз примену силе покушао да обљуби малолетног Н. С. (16) из Самариновца.

Према наводима из судске пресуде, Томица је крајем априла 2014. године на сеоском путу Вољчинац – Самариновац, на месту званом "Рупа", пресрео малолетног Н. С. препречивши му бицикл на путу, извадио нож и наводно рекао "Сад ћу да те силујем, ако нећеш убићу те".

Несрећног дечака је затим физички уз примену силе одвукао у рупу поред пута, наредио му да скине тренерку, а онда свукао и своје панталоне све време држећи га руком преко уста.

И поред чињенице да је дечак све време плакао и молио да да га пусти покушавајући да задржи одећу на себи, Томица је насртао на њега.

Избезумљени Н. С. се све време бранио и покушао да се отргне од нападача, што му је у једном тренутку и успело. Отрчао је до куће и све испричао оцу, који је случај пријавио полицији у Житорађи.
Томица је одмах затим ухапшен, а након 30 дана, притвор му је продужен и он је и даље у Окружном затвору у Прокупљу.

Како сазнајемо, Томица након хапшења у изјави датој Тужилаштву није негирао кривично дело које му се ставља на терет, али се бранио тиме да је само хтео да заплаши малолетног Н. С., јер га је опсовао док су возили бицикл упоредо сеоским путем.

Међутим, на главном претресу он је изменио своју одбрану и негирао да је извршио кривично дело које му се ставља на терет, и да није хтео да силује дечака, већ само да га заплаши јер га је наводно често вређао и псовао.

Урађено је и неуропсихијатријско вештачење осумњиченог Томице У. у коме се недвосмислено тврди да у време извршења кривичног дела није био под дејством алкохола, да је могао да управља својим поступцима и да је био потпуно урачунљив.

Томица У. је од раније познат полицији и више пута осуђиван за разна кривична дела, а због насиља у породици казну је издржавао и у КПД у Крушевцу. За кривично дело које му се ставља на терет, прописана казна затвора је до 15 година.


#   Прокупље   Житорађа   малолетник   силовање   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима