Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Помор рибе у Јужној Морави код Златокопа

rssBookmark and Share

Врање 27.08.2019. Бета, Н1

Житељи села Златокоп и пецароши приметили су и пријавили већу количину угинуле рибе у Јужној Морави непосредно низводно од уливања Врањске реке, а о инциденту је обавештена градска управа у Врању, изјавио је председник месне заједнице Златокоп Ивица Николић.

Помор рибе у Јужној Морави код Златокопа

Николић је за агенцију Бета рекао да је помор веће количине рибе примећен пре два дана, код Златокопачког моста, као и да се сумња да је узрок томе вода коју доноси Врањска река, која у делу тока пролази кроз Врање, али и нерешена канализација у самом Златокопу.

"Имамо проблем са канализацијом у селу која није довршена до краја и у једном делу се улива директно у реку, што доводи до загађења реке а до дела загађења вероватно долази и пре него што Врањска река дође до Златокопа. Ово није први пут да имамо помор рибе у близини села", казао је Николић.

Он је навео да су житељи Златокопа узнемирени због константног загађења реке, које повремено постане критично о чему сведочи масовно угинуће риба на том месту, и због тога што се неке куће у селу налазе поред саме обале реке.

"Имамо проблем и са бившим каналом за наводњавање који није у функцији и који иде преко њива, а десило се и да није добро пројектован тако да се напуни водом после сваке кише а када дође до запушења нон-стоп је пун устајале воде", рекао је Николић.

Очевици су у послеподневним сатима у недељу приметили и пријавили већу количину угинуле рибе која плива Јужом Моравом непосредно након уливања Врањске реке, којом је у том тренутку текла вода тамно сиве, готово црне боје.


#   Врање   Јужна Морава   Врањска река   Златокоп   риба   помор рибе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима