Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Претучена девојка: Могло је да се догоди било коме од вас

rssBookmark and Share

20.10.2011. Аutor : S.R |

Припадници ЛГБТ заједнице поручили су да "више нема повлачења у четири зида".ЛГБТ популација тражи слободу окупљања и да се Влада Србије укључи у решавање њихових проблема . Редакција ''Јужне Србије'' вам ексклузивно приказује фотографије девојке А.Ж (24) коју је у центу Београда напао малолетни хулиган.

Претучена девојка: Могло је да се догоди било коме од вас

Девојку А. Ж (24) је прошле суботе ножем повредио малолетник у центру Београда, јер је носила мајицу са ЛГБТ обележјем.

А. Ж. (24),и даље је у болници њено стање је сада стабилно и она се налази под сталним надзором лекара , док се хулиган налази на слободи а његова следећа жртва сте можда баш ви...

Геј активиста Предраг Аздејковић рекао је да забрињава што је насилник пуштен, само зато што је малолетник, иако је "имао нож и покушао убиство".

-Да ли је девојка требало да пусти да је убију, да би неко у овој држави нешто предузео - рекао је Представник ГСА Лазар Павловић.

-Ја сам једна од многих којима се ово дешава. Могло је да се догоди било коме од вас. Знам да се моји пријатељи боје да пријављују сличне нападе који им се дешавају, али ја сам одлучила да се не повлачим. Бранила сам се те ноћи, а сада не желим да ћутим. И није битно да ли сам лезбијка или стрејт, већ да је неко покушао да ме убије, навела је А.Ж. у писаној изјави датој медијима.
A.Ž.

Због хулигана у болничкој постељи А.Ж

Она је у изјави истакла да је огорчена и бесна што су пустили нападача и пита ште је требало да се догоди да би га надлежни задржали и склонили са улица.

-Да нисам пружила отпор и да је успео да ме избоде или убије, да ли би то био довољан разлог за притвор, навела је А. Ж. у свом саопштењу.

A.Ž.

Ви сте можда следећи...

Министар полиције Ивица Дачић посетио је повређену девојку А. Ж. у Ургентном центру.

За јучерашњи протест пред владом Србије Дачић је рекао да је "оправдан", јер представља генерално противљење насиљу и толерисању насиља које постоји у друштву.

Протест је организован са циљем да се укаже на ескалацију насиља у друштву, нарочито над мањинским групама и да се затражи од државе да се тај проблем под хитно реши.

Нишки путари, који су за јуче такође најавили скуп испред владе, уступили термин од 12 до 14 часова ЛГБТ популацији и најавили свој долазак после тога.

 


#   Ивица Дачић   ЛГБТ   фотографије
@DacicIvica @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима