Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пријаве због злоупотребе службеног положаја

rssBookmark and Share

03.12.2010.

Пријаве због злоупотребе службеног положаја

Службеници полиције у Лесковцу, поднели су кривичну пријаву Основном јавном тужилашту против Горана А. (1968) из Лесковца, директора ЈКП "Грделица", због постојања основа сумње да је извршио пет кривичних дела злоупотребе службеног положаја и три кривична дела фалсификовање службене исправе.

Сумња се да је Горан А. у два наврата у 2010. години, одобрио исплату новца са рачуна ЈКП "Комуналац" по фактурама добављача, са знатно увећаним ценама хлора и превоза у односу на цене које су биле исказане у понуди добављача и прихваћене од комисије за јавне набавке као најповољније у спроведеном поступку јавних набавки. На овај начин Горан А. је злоупотребом службеног положаја предузећу ЈКП "Грделица" нанео материјалну штету.

Такође, он је у 2009. и 2010. години, злоупотребом положаја, подређеним радницима издавао налоге да возилима и радном машином власништва ЈКП "Грделица" у приватне сврхе изводе радове на његовом имању, при чему није платио накнаду за извршене радове ЈКП "Грделица", а радницима су за те дане исплаћени лични дохоци са рачуна предузећа


#     јавне набавке
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима