Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijave zbog zloupotrebe službenog položaja

rssBookmark and Share

03.12.2010.

Prijave zbog zloupotrebe službenog položaja

Službenici policije u Leskovcu, podneli su krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštu protiv Gorana A. (1968) iz Leskovca, direktora JKP "Grdelica", zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio pet krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja i tri krivična dela falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je Goran A. u dva navrata u 2010. godini, odobrio isplatu novca sa računa JKP "Komunalac" po fakturama dobavljača, sa znatno uvećanim cenama hlora i prevoza u odnosu na cene koje su bile iskazane u ponudi dobavljača i prihvaćene od komisije za javne nabavke kao najpovoljnije u sprovedenom postupku javnih nabavki. Na ovaj način Goran A. je zloupotrebom službenog položaja preduzeću JKP "Grdelica" naneo materijalnu štetu.

Takođe, on je u 2009. i 2010. godini, zloupotrebom položaja, podređenim radnicima izdavao naloge da vozilima i radnom mašinom vlasništva JKP "Grdelica" u privatne svrhe izvode radove na njegovom imanju, pri čemu nije platio naknadu za izvršene radove JKP "Grdelica", a radnicima su za te dane isplaćeni lični dohoci sa računa preduzeća


#     javne nabavke
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima