Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пуцао на трудницу и полицајце

rssBookmark and Share

Дражевац 24.12.2009. Бранко Јаначковић, Блиц

Пуцао на трудницу и полицајце

После петочасовне потере и жестоког ватреног окршаја са полицијом јуче око 4.30 часова ухапшен је С. Н. (41) из Дражевца код Алексинца.

Драма је почела 22. децембра око 23.30 часова када је осумњичени пијан прво отео комшију из села З. З. и претећи му пиштољем приморао га да га својим колима одвезе у село Нозрина, где је покушао да убије Хашима Дибрановића (26), ког је ранио у руку. Према казивању очевидаца, ту је испалио и један хитац у правцу Хашимове трудне жене која је истрчала из куће вриштећи, али она на срећу није повређена. Након пуцњаве, они су се колима возили по алексиначком крају чак до Рибарске Бање и околних села да би се око 4.30 часова обрели поново у селу Дражевац, где је З. З. успео да умакне пошто га је С. Н. послао по ракију у кафану "Код Марјана". Полиција је до тада већ стегла обруч око бегунца, али је С. Н. одбио да се преда без борбе - изашао је из аутомобила и у сокаку којим се долази до кафане почео да пуца на полицајце, који су узвратили на ватру. Великом срећом, ту нико није рањен, а С. Н. се предао после канонаде. Истражни судија Окружног суда у Нишу Зоран Поповић каже да су након хапшења код осумњиченог осим пиштоља пронађени и један нож, фантомка и боксер.

- Утврђено је да је испалио више хитаца на полицајце који су одговарајући на ватру испалили три хица - каже судија Поповић.

Још у шоку, рањени Хашим Дибрановић из Нозрине, који је био мета напада, сматра да је С. Н. по нечијем налогу дошао да га убије.

- Дошао је код мене у кућу око 23.30 часова и извео ме испред капије претећи пиштољем ЦЗ 99. Запретио ми је да уђем с њим у аутомобил, а када сам одбио пуцао је на мене. Срећом, само ме је један метак погодио у руку, а други ме је окрзнуо у струк. Да сам ушао у кола сигурно би ме те вечери убио. Мислим да је био плаћен да ме убије јер сам већ добијао претње да ћу бити ликвидиран. Сумњам на неке рођаке супруга моје сестре која живи у Италији јер сам се прошле године с њима потукао због тога што је злостављају. Рука ме боли, али је ипак добро прошло како је могло да буде - каже Хашим. Он додаје да нападача познаје одраније, али да с њим није био ни у каквом сукобу. Отац нападнутог Медија Дибрановић каже да је његов син био у кући са женом и четворо деце када је нападач развалио врата и улетео у собу.

- Снаја Букрија Бериша је изашла из синовљеве куће и пошла ка нашој кући дозивајући у помоћ, када је нападач испалио хитац у њеном правцу. Она је у осмом месецу трудноће и срећа је да је није погодио. Веома се потресла због свега - каже Медија.

После бекства из Нозрине, аутомобил у којем су се налазили С. Н. и отети З. З. лутао је селима у алексиначком крају, да би се на наплатној рампи код Алексинца укључио на аутопут. Како "Блиц" сазнаје, приликом узимања картице за путарину аутомат се заглавио, па је С. Н. посумњао да радник неће да га пусти да прође, због чега је уперио пиштољ у њега. Када су аутопутем стигли до Дражевца, С. Н. је послао З. З. са флашом по ракију у кафану, али је овај то искористио да умакне и отрчи до полиције која је већ са свих страна опколила осумњиченог.

- Била је то права опсада. У околним улицама се налазило сигурно седам, осам полицијских аутомобила. Чула се пуцњава у два наврата у размаку од десет минута, а онда је све утихнуло. Чини ми се да је испаљено укупно десетак хитаца - прича један од житеља Дражевца у којем су полиција и истражни органи до јуче по подне обављали увиђај.

Осумњичен за три кривична дела

Полиција је саопштила да је осумњиченом одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведен истражном судији Окружног суда у Нишу. Он се сумњичи за покушај убиства, противправно лишавање слободе и недозвољено поседовање оружја и експлозивних материја.


http://www.blic.rs/hronika.php?id=126916


#   полиција   истражни судија   Дражевац   Нозрина   Зоран Поповић   покушај убиства
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима