Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pucao na trudnicu i policajce

rssBookmark and Share

Draževac 24.12.2009. Branko Janačković, Blic

Pucao na trudnicu i policajce

Posle petočasovne potere i žestokog vatrenog okršaja sa policijom juče oko 4.30 časova uhapšen je S. N. (41) iz Draževca kod Aleksinca.

Drama je počela 22. decembra oko 23.30 časova kada je osumnjičeni pijan prvo oteo komšiju iz sela Z. Z. i preteći mu pištoljem primorao ga da ga svojim kolima odveze u selo Nozrina, gde je pokušao da ubije Hašima Dibranovića (26), kog je ranio u ruku. Prema kazivanju očevidaca, tu je ispalio i jedan hitac u pravcu Hašimove trudne žene koja je istrčala iz kuće vrišteći, ali ona na sreću nije povređena. Nakon pucnjave, oni su se kolima vozili po aleksinačkom kraju čak do Ribarske Banje i okolnih sela da bi se oko 4.30 časova obreli ponovo u selu Draževac, gde je Z. Z. uspeo da umakne pošto ga je S. N. poslao po rakiju u kafanu "Kod Marjana". Policija je do tada već stegla obruč oko begunca, ali je S. N. odbio da se preda bez borbe - izašao je iz automobila i u sokaku kojim se dolazi do kafane počeo da puca na policajce, koji su uzvratili na vatru. Velikom srećom, tu niko nije ranjen, a S. N. se predao posle kanonade. Istražni sudija Okružnog suda u Nišu Zoran Popović kaže da su nakon hapšenja kod osumnjičenog osim pištolja pronađeni i jedan nož, fantomka i bokser.

- Utvrđeno je da je ispalio više hitaca na policajce koji su odgovarajući na vatru ispalili tri hica - kaže sudija Popović.

Još u šoku, ranjeni Hašim Dibranović iz Nozrine, koji je bio meta napada, smatra da je S. N. po nečijem nalogu došao da ga ubije.

- Došao je kod mene u kuću oko 23.30 časova i izveo me ispred kapije preteći pištoljem CZ 99. Zapretio mi je da uđem s njim u automobil, a kada sam odbio pucao je na mene. Srećom, samo me je jedan metak pogodio u ruku, a drugi me je okrznuo u struk. Da sam ušao u kola sigurno bi me te večeri ubio. Mislim da je bio plaćen da me ubije jer sam već dobijao pretnje da ću biti likvidiran. Sumnjam na neke rođake supruga moje sestre koja živi u Italiji jer sam se prošle godine s njima potukao zbog toga što je zlostavljaju. Ruka me boli, ali je ipak dobro prošlo kako je moglo da bude - kaže Hašim. On dodaje da napadača poznaje odranije, ali da s njim nije bio ni u kakvom sukobu. Otac napadnutog Medija Dibranović kaže da je njegov sin bio u kući sa ženom i četvoro dece kada je napadač razvalio vrata i uleteo u sobu.

- Snaja Bukrija Beriša je izašla iz sinovljeve kuće i pošla ka našoj kući dozivajući u pomoć, kada je napadač ispalio hitac u njenom pravcu. Ona je u osmom mesecu trudnoće i sreća je da je nije pogodio. Veoma se potresla zbog svega - kaže Medija.

Posle bekstva iz Nozrine, automobil u kojem su se nalazili S. N. i oteti Z. Z. lutao je selima u aleksinačkom kraju, da bi se na naplatnoj rampi kod Aleksinca uključio na autoput. Kako "Blic" saznaje, prilikom uzimanja kartice za putarinu automat se zaglavio, pa je S. N. posumnjao da radnik neće da ga pusti da prođe, zbog čega je uperio pištolj u njega. Kada su autoputem stigli do Draževca, S. N. je poslao Z. Z. sa flašom po rakiju u kafanu, ali je ovaj to iskoristio da umakne i otrči do policije koja je već sa svih strana opkolila osumnjičenog.

- Bila je to prava opsada. U okolnim ulicama se nalazilo sigurno sedam, osam policijskih automobila. Čula se pucnjava u dva navrata u razmaku od deset minuta, a onda je sve utihnulo. Čini mi se da je ispaljeno ukupno desetak hitaca - priča jedan od žitelja Draževca u kojem su policija i istražni organi do juče po podne obavljali uviđaj.

Osumnjičen za tri krivična dela

Policija je saopštila da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden istražnom sudiji Okružnog suda u Nišu. On se sumnjiči za pokušaj ubistva, protivpravno lišavanje slobode i nedozvoljeno posedovanje oružja i eksplozivnih materija.


http://www.blic.rs/hronika.php?id=126916


#   policija   istražni sudija   Draževac   Nozrina   Zoran Popović   pokušaj ubistva
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima