Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Путница на нишком аеродрому покушала да прокријумчари златан накит, дукате, ролекс у марами и појасу

rssBookmark and Share

Ниш 07.08.2023. Јужна Србија Инфо

Цариници су, у сарадњи са полицијом, 6. августа 2023. године на аеродрому "Константин Велики" у Нишу, осујетили покушај једне путнице да прокријумчари непријављене драгоцености како у личном пртљагу, тако и испод мараме и у појасу око тела.

Путница на нишком аеродрому покушала да прокријумчари златан накит, дукате, ролекс у марами и појасу

Случај је откривен током контроле путника који су чекали лет ка Базелу (Швајцарска), када је 61-годишња путница на питање цариника изјавила да сем личних ствари нема ништа да пријави. 

Међутим, детаљном контролом њеног личног пртљага откривено је да се у њему налази мноштво непријављених драгоцености од злата и један ручни часовник марке "Rolex". 

Због тога је уследио и лични претрес, када је утврђено да је путница део дуката и накита сакрила и на себи. Део златног накита је био увијен у папирне марамице и женске најлон чарапе, па потом причвршћен марамом стајао на глави путнице, док је други део на исти начин спакован и сакривен у појасу који јој је био обавијен око тела. 

Укупно је откривен 21 златни прстен, 10 дуката са оквиром и привеском за копчање, пар златних минђуша, две златне наруквице са уграђеним полудрагим камењем, као и један ручни часовник марке "Rolex" модел "Oyster Perpetual Datejust".    

Реч је о драгоценостима чија је вредност процењена на готово 2 милиона динара, а њихова судбина биће позната након окончања прекршајног поступка пред надлежним судом. 


#   Ниш   МУП РС   царина   кријумчарење   аеродром Константин Велики   дукати   златан накит
@NisAirport @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима