Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Putnica na niškom aerodromu pokušala da prokrijumčari zlatan nakit, dukate, roleks u marami i pojasu

rssBookmark and Share

Niš 07.08.2023. Južna Srbija Info

Carinici su, u saradnji sa policijom, 6. avgusta 2023. godine na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu, osujetili pokušaj jedne putnice da prokrijumčari neprijavljene dragocenosti kako u ličnom prtljagu, tako i ispod marame i u pojasu oko tela.

Putnica na niškom aerodromu pokušala da prokrijumčari zlatan nakit, dukate, roleks u marami i pojasu

Slučaj je otkriven tokom kontrole putnika koji su čekali let ka Bazelu (Švajcarska), kada je 61-godišnja putnica na pitanje carinika izjavila da sem ličnih stvari nema ništa da prijavi. 

Međutim, detaljnom kontrolom njenog ličnog prtljaga otkriveno je da se u njemu nalazi mnoštvo neprijavljenih dragocenosti od zlata i jedan ručni časovnik marke "Rolex". 

Zbog toga je usledio i lični pretres, kada je utvrđeno da je putnica deo dukata i nakita sakrila i na sebi. Deo zlatnog nakita je bio uvijen u papirne maramice i ženske najlon čarape, pa potom pričvršćen maramom stajao na glavi putnice, dok je drugi deo na isti način spakovan i sakriven u pojasu koji joj je bio obavijen oko tela. 

Ukupno je otkriven 21 zlatni prsten, 10 dukata sa okvirom i priveskom za kopčanje, par zlatnih minđuša, dve zlatne narukvice sa ugrađenim poludragim kamenjem, kao i jedan ručni časovnik marke "Rolex" model "Oyster Perpetual Datejust".    

Reč je o dragocenostima čija je vrednost procenjena na gotovo 2 miliona dinara, a njihova sudbina biće poznata nakon okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom. 


#   Niš   MUP RS   carina   krijumčarenje   aerodrom Konstantin Veliki   dukati   zlatan nakit
@NisAirport @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima