Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Туриста на аеродрому ''Константин Велики'' у Нишу са 50.000 непријављених евра у џепу

rssBookmark and Share

Ниш 05.02.2022. Јужна Србија Инфо

Цариници су, у сарадњи са полицијом, претходних дана на прелазу Котроман, али и на аеродрому ''Константин Велики'' у Нишу, спречили два покушаја путника да границу пређу носећи веће износе непријављеног новца.

Туриста на аеродрому ''Константин Велики'' у Нишу са 50.000 непријављених евра у џепу

На улазу граничног прелаза Котроман, током ноћи 1. фебруара 2022. године, на ред за редовну контролу пристигао је аутобус босанско-херцеговачких таблица којим је путовао и један канадски држављанин из Монтреала.

Путник је на питање цариника рекао да са собом не носи ништа што би требало пријавити, као и да у Србију долази као туриста.

Међутим, детаљним прегледом је утврђено да се у унутрашњем џепу јакне коју је носио на себи налази чак 50.000 евра које није пријавио, од којих му је одмах враћен износ од 10.000 евра који не подлеже обавезном пријављивању на граници.

Покушај преноса непријављеног новца забележен је и 3. фебруара на аеродрому ''Константин Велики'' у Нишу.

Тада је летом из Немачке допутовао српски држављанин који, по сопственој изјави, преко 10 година живи и ради у тој земљи. 

Ипак, он је након преузимања ствари кренуо у зелени контролни пролаз који је намењен за путнике који немају ништа да пријаве, али како цариници контроле врше и у том пролазу, утврђено је да овај путник са собом носи и две коверте са укупно 17.000 непријављених евра.

Подсећамо путнике да у случају да са собом носе више од 10.000 евра, треба да попуне Образац пријаве преноса физички преносивих средстава плаћања преко државне границе који је доступан сваком путнику (како на уласку, тако и на изласку из земље), а могуће га је преузети и са веб сајта Управе царина.         


#   Ниш   царина   кријумчарење   аеродром Константин Велики   девизе
@NisAirport @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима