Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СЕРИЈСКИ УБИЦА ИЗ НИША: Баба га одгајила, а он силује и убија старице!

rssBookmark and Share

21.12.2015. Курир, Милица Миловановић

Оставила га је мајка и тукао отац, али настрашније је то што је одрастао уз баку, а касније је злостављао старије жене, говоре мештани о Миловану Мишићу, који је осуђен на 37 година робије.

СЕРИЈСКИ УБИЦА ИЗ НИША: Баба га одгајила, а он силује и убија старице!

Мајка их је оставила кад су били мали, сестра му је умрла у детињству, отац га је много тукао. Ипак, најстрашније је то што га је баба одгајила, а он је цео живот силовао и убијао старице. Овако о серијском убици и силоватељу Миловану Мишићу говори његов комшија, мештанин сврљишког села Белоиња.

Милован Мишић (36) прошле недеље осуђен је на 37 година затвора због силовања и убиства Милинке Јефтић (82). Робијао је 12 година због истог злочина над Љубинком Никодијевић (66), а покушао је да силује и Косанку Живковић (89).

Отац га везивао за капију
- Правио је проблеме од детињства, нема куће у коју није ушао и крао. Отац га је свирепо кажњавао, сећам се да сам га једном приликом видео везаног за њихову капију, али било је све џабе - прича Мишићев сусед, који не жели да му се помиње име.

Милован се родио у трошној кући на крају села, где сад живе његов отац Ненад и маћеха Гордана.

- Муж није код куће, о Миловану не знам много. Удала сам се за његовог оца кад је први пут био у затвору, заједно смо га посећивали док је био на издржавању казне - каже Гордана.

Мишићу је од детињства много помагао комшија Горан Васић, који се на њега сажалио.

- Мајка их је оставила и вратила се негде у околину Пирота, одакле је била родом. После сам чуо да ју је згазио воз. Одрастао је у мојој кући, касније сам га запослио на мојој фарми кокошака. Знам да је крао где је шта стизао, али мене је поштовао - присећа се Васић.

Мештани страховали
Каже да се запрепастио кад је Мишић убио њихову комшиницу Љубинку пре 15 година.

- Тог дана ми је казао да иде у село Мирановац да се жени сестром своје снахе. Никад не бих помислио да је Милован био у стању то да уради, па он је увек био миран. Кад је изашао из затвора, мислио сам да се научио памети. Ко зна зашто убија жене, шта му је у глави... Чудно ми је то што је њега и сестру баба очувала кад их је напустила мајка, а он силује и убија старице - прича Васић.

Давина Алексић признаје да га се плашила.

- Избегавала сам га кад год бих га видела, а страховала сам и да сама останем код куће - говори комшиница Давина.

Гордана Николић, психијатар
ТРАУМЕ ИЗ ДЕТИЊСТВА

Могуће је да је то одгајање код баке за њега било трауматично, да је примао агресију коју сад испољава. Претпостављам да је у том односу између њега и баке било нечег негативног, што је појачано и осећајем напуштености, насталог у раном детињству због одласка мајке - каже Гордана Николић, психијатар у нишкој Клиници за ментално здравље.

Серија злочина

АМНЕСТИРАН 2012.
2000 - Мишић убио Љубинку Никодијевић тако што ју је сачекао испред врата, увукао у кућу и ударао цепаницом по глави док није изгубила свест. Силовао ју је, а затим избо седам пута ножем. Добио је тринаест година затвора, али је изашао раније због амнестије.

2013 - Упао у кућу Косанке Живковић у Белоињу, свукао се и покушао да је силује. У собу је ушла њена ћерка и нападач је побегао. Судило му се због покушаја крађе, због чега је био ослобођен. Након жалбе тужилаштва осуђен је због крађе.

2015 - Упао у кућу Милинке Јефтић, силовао је и угушио. Злочин је покушао да прикрије неуспелим изазивањем пожара. Добио 37 година затвора.


#   убиство   Ана Николић   затвор   старица   силовање   Милован Мишић   Љубинка Никодијевић   амнестија   Милинка Јефтић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима