Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SERIJSKI UBICA IZ NIŠA: Baba ga odgajila, a on siluje i ubija starice!

rssBookmark and Share

21.12.2015. Kurir, Milica Milovanović

Ostavila ga je majka i tukao otac, ali nastrašnije je to što je odrastao uz baku, a kasnije je zlostavljao starije žene, govore meštani o Milovanu Mišiću, koji je osuđen na 37 godina robije.

SERIJSKI UBICA IZ NIŠA: Baba ga odgajila, a on siluje i ubija starice!

Majka ih je ostavila kad su bili mali, sestra mu je umrla u detinjstvu, otac ga je mnogo tukao. Ipak, najstrašnije je to što ga je baba odgajila, a on je ceo život silovao i ubijao starice. Ovako o serijskom ubici i silovatelju Milovanu Mišiću govori njegov komšija, meštanin svrljiškog sela Beloinja.

Milovan Mišić (36) prošle nedelje osuđen je na 37 godina zatvora zbog silovanja i ubistva Milinke Jeftić (82). Robijao je 12 godina zbog istog zločina nad Ljubinkom Nikodijević (66), a pokušao je da siluje i Kosanku Živković (89).

Otac ga vezivao za kapiju
- Pravio je probleme od detinjstva, nema kuće u koju nije ušao i krao. Otac ga je svirepo kažnjavao, sećam se da sam ga jednom prilikom video vezanog za njihovu kapiju, ali bilo je sve džabe - priča Mišićev sused, koji ne želi da mu se pominje ime.

Milovan se rodio u trošnoj kući na kraju sela, gde sad žive njegov otac Nenad i maćeha Gordana.

- Muž nije kod kuće, o Milovanu ne znam mnogo. Udala sam se za njegovog oca kad je prvi put bio u zatvoru, zajedno smo ga posećivali dok je bio na izdržavanju kazne - kaže Gordana.

Mišiću je od detinjstva mnogo pomagao komšija Goran Vasić, koji se na njega sažalio.

- Majka ih je ostavila i vratila se negde u okolinu Pirota, odakle je bila rodom. Posle sam čuo da ju je zgazio voz. Odrastao je u mojoj kući, kasnije sam ga zaposlio na mojoj farmi kokošaka. Znam da je krao gde je šta stizao, ali mene je poštovao - priseća se Vasić.

Meštani strahovali
Kaže da se zaprepastio kad je Mišić ubio njihovu komšinicu Ljubinku pre 15 godina.

- Tog dana mi je kazao da ide u selo Miranovac da se ženi sestrom svoje snahe. Nikad ne bih pomislio da je Milovan bio u stanju to da uradi, pa on je uvek bio miran. Kad je izašao iz zatvora, mislio sam da se naučio pameti. Ko zna zašto ubija žene, šta mu je u glavi... Čudno mi je to što je njega i sestru baba očuvala kad ih je napustila majka, a on siluje i ubija starice - priča Vasić.

Davina Aleksić priznaje da ga se plašila.

- Izbegavala sam ga kad god bih ga videla, a strahovala sam i da sama ostanem kod kuće - govori komšinica Davina.

Gordana Nikolić, psihijatar
TRAUME IZ DETINjSTVA

Moguće je da je to odgajanje kod bake za njega bilo traumatično, da je primao agresiju koju sad ispoljava. Pretpostavljam da je u tom odnosu između njega i bake bilo nečeg negativnog, što je pojačano i osećajem napuštenosti, nastalog u ranom detinjstvu zbog odlaska majke - kaže Gordana Nikolić, psihijatar u niškoj Klinici za mentalno zdravlje.

Serija zločina

AMNESTIRAN 2012.
2000 - Mišić ubio Ljubinku Nikodijević tako što ju je sačekao ispred vrata, uvukao u kuću i udarao cepanicom po glavi dok nije izgubila svest. Silovao ju je, a zatim izbo sedam puta nožem. Dobio je trinaest godina zatvora, ali je izašao ranije zbog amnestije.

2013 - Upao u kuću Kosanke Živković u Beloinju, svukao se i pokušao da je siluje. U sobu je ušla njena ćerka i napadač je pobegao. Sudilo mu se zbog pokušaja krađe, zbog čega je bio oslobođen. Nakon žalbe tužilaštva osuđen je zbog krađe.

2015 - Upao u kuću Milinke Jeftić, silovao je i ugušio. Zločin je pokušao da prikrije neuspelim izazivanjem požara. Dobio 37 godina zatvora.


#   ubistvo   Ana Nikolić   zatvor   starica   silovanje   Milovan Mišić   Ljubinka Nikodijević   amnestija   Milinka Jeftić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima