Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шверц велике количине цигарета на Прешеву

rssBookmark and Share

Прешево 03.05.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници су током празника на граничном прелазу Прешево, у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења 9.500 паклица цигарета.

Шверц велике количине цигарета на Прешеву

Цигарете су на граничном прелазу Прешево откривене у два случаја која су се у размаку од 10-ак минута догодила у суботу 29. априла 2017. године на улазу у земљу.

Прво је откривено 4550 паклица цигарета у аутомобилу британских регистарских ознака којим је путовала петочлана породица  британских држављана ирачког порекла на релацији Курдистан – Велика Британија. Цигарете су откривене након што је 46-годишњи возач негирао да има нешто да пријави за контролу.

Прегледом унутрашњости возила уочено је да су померани тапацирунзи врата и пода аутомобила, због чега је, као и на основу узнемирености путника, одлучено да се ауто додатно прегледа и на  мобилном скенеру.

Слика са скенера је показала да у фабричким шупљинама заиста постоји непријавњена роба, након чега је тапацирунг уклоњен и у поменутим шупљинама је пронађено 4550 паклица цигарета марки ''MM BT Nano Black'', ''MM BT Nano'' и ''Omega Menthol'' без акцизних маркица.

Само десет минута касније на границу је пристигао још један аутомобил британских регистарских ознака којим је такође управљао 39-годишњи британски држављанин ирачке националности у друштву своје петочлане породице.

Детаљан преглед овог Крајслер Војаџера резултирао је проналаском чак 4950 паклица цигарета ''Omega Menthol'' без акцизних маркица које су биле сакривене у пртљажнику, фабричким шупљинама у поду и страницама, као и у крову  возила.
 


#   Прешево   Управа царина   Гранични прелаз   Велика Британија   шверц цигарета   гранична полиција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима